savrseno oblikovane uz pilogu 826

Savršeno oblikovane uz pilogu

Zatezanje mišića i duševna ravnoteža

Vežbanje u prirodi ili u zatvorenom prostoru je prosto neizbežno pogotovo ako želite da izgledate fit i privučete poglede na svoje lepo oblikovano telo. A da li želite da istovremeno povratite svoj duševni mir i zategnute mišiće? Vežbajte pilogu.

Piloga predstavlja novi trend u fitnesu, a već u samom nazivu može da se zaključi da je nastao kombinacijom tehnika pilatesa i joge.

 Poput pilatesa i joge ni piloga ne povećava tonus mišića kao što je slučaj sa onima koji su redovni u teretani, već poboljšava sam tonus mišića. Uz pilogu, dobija se lepo oblikovano telo i zategnuti mišići, a za dame je posebno važno da se naglasi da se uspešno odstranjuju naslage sala kao i nepoželjni, dosadni celulit. Dakle, ovde je reč o pasivnijem vežbanju za razliku od aerobika, plesa koji zahtevaju aktivnije vežbanje. Ali to nikako ne umanjuje rezultate piloge. Ako ste redovni i uporni, ubrzo će se videti i prvi rezultati vašeg napora i zalaganja provedenog na strunjači.

 Kakve efekte piloga ima na naše telo? Pored gore navedenog objašnjenja, piloga je preporučljiva za sve uzraste. Piloga koriguje blage nepravilnosti držanja tela, posebno većeg efekta ima kod pravilnog držanja kičme. Piloga jača celo telo i povećava stepen gipkosti, pa ćete se kretati poput mačke. Pošto je piloga kombinacija tehnika pilatesa i joge tako se na treningu koriste i opuštajuća meditacija (joga) sa kombinacijom istezanja (pilates). Piloga uči pravilnom disanju uz pomoć kojeg se dolazi i do duševne ravnoteže.

fotografija preuzeta sa: publicdomainpictures