neobicna ljubav coveka i krokodila

Neobična ljubav čoveka i krokodila

Chito i Pocho

Iz Kostarike nam stiže čudna priča o dugogodišnjoj ljubavi čoveka i krokodila…

Chito, 56-godišnji muškarac, poznat i kao Crocodile Man, bez straha pliva, igra se i hrani svog prijatelja, krokodila Pocho-a. Njihovo prijateljstvo privlači mnogobrojne turiste iz celog sveta. Svi žele da vide čoveka i krokodila koji zajedno plivaju u jezeru.

Chito doziva svog pet metara dugog prijatelja, nakon čega se grle, maze i češkaju.

„To je vrlo opasno, ali Pocho je moj stari, dobri prijatelj. Imamo veoma lep odnos. Uzajamno se volimo i poštujemo. Gleda me pravo u oči i nikada me nije napao. Niko drugi ne sme da pliva sa nama u jezeru niti da kroči u vodu. Suviše je riskantno. Sami smo, on i ja.” Rekao je Chito.

Ovo neobično druženje čoveka i zveri traje oko dvadeset godina. Chito je spasao krokodila sigurne smrti. Nakon napada na krdo krava, krokodil je bio ranjen metkom u oko. Uz pomoć prijatelja Chito ga je ukrcao na čamac i dovezao svojoj kući. Dugo vremena ga je lečio, hranio i starao se o njemu. U početku Chito se držao podalje od krokodila iako su spavali u istoj prostoriji. Vremenom se životinja privikla i vezala za svog spasioca. Tako su postali privrženi jedan drugom. Nakon deset godina druženja, ovaj tandem je počeo da uvežbava trikove i akrobacije koje su postale prava medijska atrakcija.