WEB Selah Sue 2021 Zazzo 0513 02
Selah Sue, photographiée à Paris le 22 septembre 2021 par Mathieu Zazzo

Žene dominiraju Musicology serijalom

Musicology Sessions je i ove sezone domaćin nezaboravnih muzičkih događaja. Nakon rasprodatih koncerata Dhafer Youssefa stižu nam četiri potpuno različite umetnice u Beograd. Portugalska kantautorka – MARO, žena koja je spojila fank i slajd tehniku sa čvrstim bluz gruvom i soulful glasom, Ana Popović, senzacija holandske muzičke scene, Sharon Kovacs, i belgijska pevačica Selah Sue.


MARO, prvi put stiže u našu prestonicu 25. i 26. aprila

Lorena Dini 1 1
Maro, foto: PROMO

Ime koje je osvojilo srca širom sveta, MARO, prvi put stiže u našu prestonicu 25. i 26. aprila. Ova talentovana pevačica, multiinstrumentalistkinja, producentkinja i tekstopisac iz Lisabona, donosi nam nezaboravno iskustvo zvuka i emocije.
Poznata po nezaboravnom nastupu na Eurosongu sa pesmom “Saudade, saudade”, Maro je predstavljala Portugal 2022. godine, obezbedivši svojoj zemlji mesto u top 10, a u Beograd donosi intimnu atmosferu gitarskog tria i njenog najnovijeg albuma ,,Hortelã”.

Ana Popović, po prvi put dolazi u BitefArtCafe, 16. juna

ana tour 20226
Ana Popović, foto: PROMO

Ana Popović, po prvi put dolazi u BitefArtCafe, 16. juna gde će pred domaćom publikom predstaviti svoj najnoviji album “Power”, koji je objavila u maju 2023. godine. Ovaj album nije samo kolekcija pesama, već snažna i lična priča o preživljavanju kroz veru, odlučnost i upornost.

Njen autorski rad i strast prema muzici su oblikovali njen identitet kao zaštitnice savremenog bluza. Kroz decenije, Ana je pokazala nepokolebljivu posvećenost svom umetničkom putu, putujući svetom, osvajajući nagrade i priznanja i inspirišući ljude širom sveta svojom autentičnošću i talentom. Njena izvedba ne samo da zadovoljava muzičke apetite, već otvara vrata za introspekciju i emotivno povezivanje sa temama koje prepliću njen repertoar.

KOVACS, pevačica obrijane glave, će nastupiti 21. juna

Poznata kao KOVACS i pevačica obrijane glave, će nastupiti 21. juna, dok će veče kasnije, 22. juna biti rezervisano za performans Selah Sue, pevačice koja je osvojila svetsku scenu svojim prepoznatljivim glasom i autentičnim izrazom. Oba koncerta će se održati na Kalemegdanskoj tvrđavi.

Foto 22 10 2023 11 58 53
KOVACS, foto: PROMO

KOVACS je prava soul legenda, koja je publiku privukla pre svega, svojom jedinstvenošću i iskrenim stavom. Inspiraciju je crpela iz muzike velikih legendi poput Betty Davis, Etta James i Tina Turner, a njen talenat je brzo privukao pažnju publike širom sveta. Nakon uspeha njenog prvog EP-a “My Love” i debi albuma “Shades Of Black”, koji je bio veliki hit u 36 zemalja, Sharon Kovacs postala je prepoznatljivo ime u svetu muzike.

22. juna  rezervisano za performans Selah Sue

Selah Sue, iako delikatnog i nežnog izgleda, sa porcelanskim tenom i plavim očima, oduvek je naginjala ka “crnom” zvuku i umetnicama poput Lauryn Hill, Erykah Badu i Meshell Ndegeocello. Njen prvi album je doživeo ogroman uspeh širom sveta, a iz njega su se posebno izdvojili hitovi poput “This World”, “Raggamuffin”, “Crazy Vibes” i duet sa Cee Lo Green-om “Please”.

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mestima Tickets Vision, kao i na sajtu www.tickets.rs, a za one koji žele da posete koncerte na Kalemegdanu dostupni su i paketi ulaznica po povoljnijoj ceni.