20211014 134306

Hodočašća Vladimira Stefanovića

23.2.-4.3. Mala galerija ULUPUDS

Izložba pod nazivom “Hodočašća” sadrži 25 crteža olovkom inspirisan hodočašćem do manastira Hilandara, i biće otvorena od 23. februara do 4. marta u Maloj galeriji ULUPUDS. U pitanju su meke, vrcave i žive linije stvaraju sliku koju je autor Vladimir Stefanović poneo sa Svete Gore i manastira Hilandara.

Predložak predstavljaju mesta i objekti na koja se nailazi na putu do Hilandara. Izloženi radovi su realizovani na tradicionalan način i pripadaju crtačkom pejzažnom realizmu. Akcenat je stavljen na svetlu i senkama koje dočaravaju svu toplinu i duhovno proživljavanje prikazanog trenutka tokom boravka na Svetoj Gori.

Vladimir Stefanović rođen je u Leskovcu 1958. godine. Slikarska znanja stiče u ateljeu akademskog slikara Gmitra Obradovića i u Crtačkoj školi ULIPUL-a u okviru Leskovačkog kulturnog centra. Od 1989. godine je član Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Leskovca (ULIPUL ). Član je ULUPUDS-a od 2021. godine. Samostalno je izlagao na trideset i jednoj izložbi, kao i na šezdeset šest kolektivnih. Izlagao je na kolektivnim izložbama u inostranstvu. Za svoj rad bio je i nagrađivan.