1 surf san cristobal galapagos aventuraimg 4795 1536x962 1

Plaže na sredini sveta

Plaže Ekvadora

Sezona plaža je počela, pa ako ste ljubitelj tropske klime, mora, prirode i dobre hrane, sigurno ćete uživati u brojnim aktivnostima koje pružaju plaže Ekvadora, zemlje koje nazivaju i “Zemlja četiri sveta”.

Sa više od 600 kilometara obale Ekvador je idealno okruženje za uživanje u suncu, moru, pesku i morskim plodovima. Pripremite svoje kofere jer će vam ovog leta Ekvador ponuditi nezaboravna iskustva svojih diverzitetnih regija!

Esmeraldas

Ovo je destinacija sa plažama okruženim zelenim pejzažima kao što su Las Palmas, Tonsupa, Atacames, Sua i Same. Ovde možete uživati u vožnji čamcem i drugim aktivnostima na vodi, kao i u paraglajdingu i degustaciji sočnih morskih plodova. Na jugu provincije naći ćete uređene plaže Galera, Galerita, Estero de Platano, Caimito i mnoge druge, gde lokalne zajednice nude obilaske tropskih šuma za posmatranje priobalnih divljih životinja.

Manabi

Smešten u centru ekvadorske obale, Manabi vas očekuje sa 354 kilometra plaže sa tirkiznim morem – idealnim za opuštanje, odmor i regenerisanje energije. Pored toga, na plažama Pedernales, Bahia de Carakuez, Jama, San Vicente, el Murcielago, Crucita i mnogim drugim, možete probuditi svoj adrenalin paraglajdingom, surfovanjem, jedrenjem zmajem i drugim zabavnim aktivnostima. Čari Manabija upotpunjuju se njegovom odličnom gastronomijom i najpoznatijim lokalnim jelom “seviche” – koje se priprema od sveže sirove ribe začinjene citrusnim voćem, ljutim papričicoma i lokalnim mešavinama začina.

Santa Elena

Santa Elena dočekaće vas dugim plažama i slikovitim zalascima sunca. Na obalama Salinas, San Lorenzo i Chipipe možete se voziti čamcem i posmatrati jedinstvene životinjske vrste. Montañita je još jedna od izuzetnih plaža na kojoj možete osvojiti najbolje talase i uživati u noćnom životu i gastronomiji mora. U neposrednoj blizini nalazi se gradić Libertador Bolivar, čiji će vas stanovnici iznenaditi zanatima od drveta, trske, tokilja slame i drugih prirodnih materijala.

Guaias

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

U oblasti Guaias možete uživati u toplim vodama Playas Villamila, koji se nalazi na samo 90 minuta od Gvajakila, najveće luke u Ekvadoru. Putovanje putem njegovih 14 kilometara belog peska nudi nezaboravno iskustvo na kome je moguće posmatrati egzotične ptice, probati ukusna jela od morskih plodova i uživati u mnogim sportovima na vodi.

El Oro

Ova provincija specifična je po svojoj subtropskoj i tropskoj klimi, dok plaže njenih regija predstavljaju prelepe i šarenilike predele u kojima je moguće doživeti prave avanture uz beskrajni noćni život. Plaže San Gregorio, Costa Rica i Bajo Alto savršene su za uživanje u toplim vodama i prostorima pogodnim za kampovanje i uživanje u prelepom izlasku i zalasku sunca.

Ukusi mora

U oblastima u blizini Pacifika, gastronomiju karakterišu morski plodovi i  egzotično i sveže povrće i voće. Raznolikost i kombinacija proizvoda, tradicije i recepata spajaju se u pažljivo pripremanim specijalitetima, a svaku pokrajinu Ekvadora krase različita tipična jela. 

Kada je reč o obilasku plaža, razloga je mnogo dok je organizacija samog puta veoma jednostavna budući da državljanima Srbije turistička viza nije potrebna. Više informacija o uslovima ulaska u Ekvador možete da potražite na zvaničnoj FB strani Konzulata Ekvadora u Srbiji.

Doživite avanturu, čari jedinstvene gastronomije i prirode na plažama ekvadorske obale Pacifika.

foto: surf san cristobal galapagos aventura