Beogradska zima Deda Mraz u DKCB

BEOGRADSKA ZIMA DEČJEG KULTURNOG CENTRA BEOGRAD

U susret novogodišnjim i božićnim praznicima Dečji kulturni centar Beograd u okviru manifestacije „Beogradska zima V”, koju organizuje Gradska uprava grada Beograda, osmislio je pravu zabavu za decu i njihove roditelјe. Tokom decembra i januara publika će moći da vidi tri gala muzičko-scenska programa, da poseti Novogodišnji i Božićni bazar i učestvuje u kreativnim radionicama.

ULAZ ZA SVE PROGRAME JE BESPLATAN.

ULAZNICE SU OBAVEZNE I MOGU SE NABAVITI NA PRIJAVNICI DKCB. 

Prvi gala program koji nas očekuje u Dečjem kulturnom centru Beograd je NOVOGODIŠNјI KONCERT„KAD NA SNEG ZAMIRIŠE” u nedelјu, 15. decembra, u 12 časova, na Velikoj sceni „Donka Špiček”. Na repertoaru ovog koncerta su novogodišnje popularne pesme, u izvođenju najaktuelnijih izvođača popularne muzike za decu i poznatih dečjih horova. Koncert će voditi glumac Miki Damjanović, koji će razgovarati sa gostima i animirati publiku, a u tome će mu pomagati raspevani Deda Mraz i razigrane Baba Mrazice.

BOŽIĆNI KONCERT „ANĐELI PEVAJU” održaće se u nedelјu 12. januara 2020. godine u 12 časova, na Velikoj sceni „Donka Špiček”. Uz najpoznatije pevače i glumce, božićne pesme pevaće i deca. Božićni koncert upotpuniće folklorni nastup Umetničkog centra „Talija”, koji će za ovu priliku napraviti i dramski prikaz srpskih običaja. Koncert će voditi glumac Miki Damjanović.

Na Novogodišnjem i Božićnom koncertu učestvovaće: Leontina Vukomanović, Sergej Ćetković, Jelena Tomašević, Ivana Peters, Tijana Dapčević, Bojana Stamenov, Minja Subota, Mari Mari, Bilјa Krstić, Balkanika, ’’UNTZA UNTZA Brass Band’’, Baletski studio i Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd, Hor „Čarolija”, Muzička igraonica Mari Mari, Cica Mica klovnica i mađioničar Filipino.

Za male umetnike Dečji kulturni centar Beograd osmislio je i KREATIVNE RADIONICE koje će se odvijati paralelno sa novogodišnjim i božićnim koncertom, 15. decembra i 12. januara, u Atrijumu Dečjeg kulturnog centra Beograd, od 13 do 14 časova. U saradnji sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu, organizovane su i kreativne radionice za decu iz Centra za zaštitu odojčadi i dece „Zvečanska” i Prihvatilišta, koja će posebno za ovu priliku biti gosti Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Pored kreativnih radionica, u periodu od 10 do 14 časova, publika će moći da poseti i BAZAR, na kojem će se predstaviti Udruženje građana „Pletenje srcem”, „Plava školјka”, „Suzanina zemlјa čuda”, Ekološke drvene igračke ’’First steps’’, Muzička škola „Mokranjac” i Dečji kulturni centar Beograd.  Na štandovima će biti predstavlјeni zabavni i obrazovni sadržaji za decu i njihove roditelјe, poput kreativnih radionica sa novogodišnjom i božićnom tematikom, umetničke rukotvorine i prezentacije umetničkih škola i atelјea namenjenih deci i mladima.

SVETOSAVSKI KONCERT „POJTE I UTROJTE“ biće održan u petak, 24. januara 2020. godine, od 11 časova, na Velikoj sceni „Donka Špiček”, sa cilјem obeležavanja Dana Svetog Save, jednog od najznačajnih praznika u Srbiji. Muzički segment programa činiće nastup eminentnih vokalnih solista domaće muzičke scene, upotpunjen nastupom jedinstvenog hora trista pedesetoro dece mlađih razreda osnovnih škola, okuplјenih u projektu Grada Beograda „BEOGRAD PEVA“. U programu učestvuju glumci Lazar Dubovac, Zlata Numanagić i Ivan Mihailović, pesnici Ljubivoje Ršumović i Slobodan Stanišić i deca iz radionice „Poestetika”.