LW intervju

Upoznajte naše sagovornike na način kakav nećete pronaći na internetu!

Filip Grbić
Kako je nastajala knjiga inspirisana okolnostima koje smo proživeli i još uvek ih proživljavamo, a koja je kao takva izazvala naklonost književnog žirija? Na koji način možemo da odgovorimo na sve ono što nam nameće moderan način življenja, u svetu koji je postao jednolično mesto bez autentičnog, a čijem kraju smo možda baš mi svedoci?
zaLWSimone dArcangelo Miss Stills Photography 6X1A9846
Nagrađivani italijanski direktor fotografije, Simone d'Arcangelo doputovao je iz Rima, povodom predstavljanja filma vrednog pažnje „Doseljenici“ (Los Colonos), koji je snimao u živopisnoj Tierra del Fuego, kod nas poznatoj kao Ognjena zemlja, na krajnjem jugu Južne Amerike. Snimateljsku pasiju nasledio je od učitelja i kolege čuvenog sineaste, trostrukog oskarovca Vittoria Storara, sa kojim je radio, između ostalog, i na filmu „Visoko društvo“ (The Cafe Society), čiji reditelj je Woddy Allen.
Katarina Ranić Čavić
Violinistkinja Katarina Ranić Čavić, iz električnog gudačkog kvarteta „Dinamika music“, predstavlja novi pogled na klasičnu muziku, i to na stilski prepoznatljiv i moderan način spajajući nespojivo. Iako, oni koji prate nastupe njenog sastava, poslednjih jedanaest godina, dobro znaju kako njena violina zvuči, Katarina nam ovom prilikom predstavlja svoje sveže koncepte, note i bitove, nove kolege i koncerte koji nas očekuju već početkom decembra.