LW intervju

Upoznajte naše sagovornike na način kakav nećete pronaći na internetu!

Šta nam otkrivaju retrospektive, a zbog čega su važni decenijski preseci, kao i šta je jedan od najvećih klišea u koji veruju mnogi od nas, samo su deo odgovora koje ćete pronaći u razgovoru s nagrađivanom umetnicom Bobom Stojadinović, u kulturnim krugovima poznatom i kao PR menadžerka (KCB i FLU), a donedavno i kao novinarka Redakcije kulture Radio Beograda 2.
Vraćajući se u našu prošlost, pisac i ekonomista Milko Štimac traži odgovore na to odakle smo krenuli a kuda idemo kao društvo, i na koji način nas to putovanje, navođeno spoljnim uticajima i individualnim izborima, kolektivno i lično čini da se osećamo manje ili više neudobno, jer ga ne prolazimo rasterećeno, već uvek uz otežavajuću neminovnost "medveđeg zagrljaja".
IMG 4688
Nakon drugog beogradskog koncerta "Od mene Aznavuru", 12. aprila, na intimnoj sceni Ustanove kulture "Gvarnerijus", gospodin Gasan Jamin, libanski muzičar, imao je malo vremena za naš magazin "Looker Weekly.com" (LW). Raspoložen, prijatan, drag, mio, druželjubiv, krajnje neposredan i blizak, ima takav pristup kao da vas poznaje već duže vreme. Bio je to jedan od retkih divnih susreta za pamćenje na duže vreme.
Marija Mandić, Ana Žeželj, LookerWeekly.com intervju, foto: promo, KCB
Na poziv Mihe Colnera, umetničkog direktora programa Galerije Artget za 2024. godinu, umetnice Ana Žeželj i Marija Mandić, realizovale su zajedničku foto-izložbu "Dnevnik", koja će biti aktuelna do 6. aprila u Kulturnom centru Beograda. Trenutke iz svojih života, iz najbližeg okruženja, i iz priča predaka, beleže na fotografijama, koje od intimnih vizuelnih dnevničkih zapisa postaju šira tumačenja sadašnjosti i prošlosti, ličnih i kolektivnih sećanja.
Vera Obradović, foto: Tijana Janković-Jevrić // Miss Stills Photography
Tokom svoje dugogodišnje karijere, koju je započela još kao petogodišnjakinja u Baletskoj školi “Luj Davičo”, koreograf Vera Obradović ostvarila je toliko toga, da bi samo nabrajanje svih tih postignuća i realizovanih umetničkih poduhvata trajalo koliko i jedan opširan intervju. Zato ćemo da se fokusiram na najsvežije, a to je brodvejski mjuzikl “Company”, čija premijera će biti održana 15. marta, a reprizna igranja 25. i 31. marta u Madlenianumu.