LW intervju

Upoznajte naše sagovornike na način kakav nećete pronaći na internetu!

Viber
Rakuten Viber, jedna od vodećih svetskih kompanija za glasovnu komunikaciju i aplikacija za razmenu poruka predstavila je najuticajnije trendove koji prikazuju kako su korisnici, organizacije, institucije i brendovi u Srbiji koristili aplikaciju tokom 2022. Viber je deo Rakuten grupacije iz Japana - jedne od najvećih na svetu iz domena elektronske trgovine, i do sada je preuzet više od milijardu puta na uređajima koji koriste Android operativni system. Viber je u Srbiji prisutan na preko 90% pametnih telefona na tržištu - čineći ga vodećom aplikacijom za komunikacije u zemlji.
Nikola Burovac
Iako su holivudski hitovi ti koji se najčešće projektuju na velikom platnu, domaći igrani filmovi su i dalje oni koji podjednako pune bioskopske sale, a uvek su i posebna poslastica na filmskim festivalima. S druge strane, televizijski program zaokružuju, i popularizuju ga, igrane serije domaće produkcije, bez obzira na žanr. Da li onda domaći producent na čelu svojih filmskih ekipa imaju dovoljno kreativnih prilika i budžetskih mogućnosti za realizaciju projekata i razvoj esnafa?
Nika Jasna Đukić
U okviru Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, u Hali 4, na štandu "Banatski kulturni centar", upoznajemo novosadsku spisateljicu Niku Jasnu Đukić koja nam, osim predstavljanja knjige „Molto espressivo“, otkriva i svoju ličnost, "veoma izražajnu", poput simbolike reči iz njenog novog naslova.
florian
Wiener Privatklinik je bečka bolnica u kojoj se svake godine leči više od 12.000 pacijenata, od čega je oko 30% internacionalnih pacijenata iz više od 20 zemalja, posebno pacijenata iz Istočne i Centralne Evrope, uključujući i Srbiju. Povodom oktobra, Međunarodnog meseca raka dojke, o ovoj bolesti, faktorima rizika, ranoj detekciji i načinu lečenja govori nam prof. dr Florian Fitzal lekar ove medicinske ustanove, jedine privatne u Austriji koja je dobila sertifikat "Najbolja bolnica na svetu":