Helverova Noc 21 FF filtered

„Noć Helvera“ premijerno na sceni Beogradskog dramskog pozorišta

Predstava „Noć Helvera“ u režiji Dina Mustafića, premijerno će biti odigrana u Beogradskom dramskom pozorištu, 24. novembra 2022. od 20 časova na maloj sceni „Predrag Pepi Laković“. Repriza je zakazana za 25, novembar. U predstavi igraju Mirjana Karanović i Ervin Bravo.

Predstava „Noć Helvera“ igrala se od 2004. godine u Kamernom teatru 55 u Sarajevu, izuzetno popularna, gostovala je i punila gledališta širom regiona i sveta, osvojila brojne nagrade, impresivne kritike.

Saradnja Kamernog teatra 55 i Beogradskog dramskog pozorišta dovela je do toga da predstava „Noć Helvera“ bude premijerno odigrana na sceni BDP-a, kao i da ostane na repertoaru najstarijeg beogradskog teatra.

„Noć Helvera“, drama najpopularnijeg, poljskog, savremenog dramatičara, reditelja i profesora Ingmara Vilkvista (alijas Jaroslava Svijeršća), iz 1999. godine, komad je koji se na tanan način bavi začudnim odnosom majke i posinka (momka sa posebnim potrebama), na isprepletanoj relaciji majka–dete, štićenik–tutor brat–sestra, muškarac–žena, dželat–žrtva.

Intimna drama odvija se u okruženju ojačanog totalitarizma tridesetih godina prošlog veka, čiji eho pojačava unutrašnje tenzije ovog neobičnog para.

foto: Kamerni teatar 55