Screen shot 2013 08 28 at 13.11.53 e1409824555676

Uskoro počinje DUNAVFEST 2014

Četvrti po redu Festival kultura Dunava – DUNAVFEST biće svečano otvoren u petak, 5. septembra u 20h na Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu. Svi programi su besplatni.

Festival će otvoriti ambasador Francuske u Beogradu Fransoa Gvazije Denio, zamenik gradskog sekretara za kulturu Gordana Predić i reditelj Nebojša Bradić, član Umetničkog saveta Festivala.

Nakon svečanog otvaranja, na Muzičkom paviljonu, biće održan koncert francuske muzike nastale neposredno pre, za vreme i posle Prvog svetskog rata – “Molite se za mir” („PRIEZ POUR PAIX“). Na programu će biti dela Sezara Franka, Kloda Debisija, Morisa Ravela i Fransisa Pulanka, u izvođenju naših najeminentnijih umetnika (Katarina Jovanović, Dejan Sinadinović, LP duo, Simonida Jovanović).

Ovogodišnji DUNAVEFST posvećen je obeležavanju stogodišnjice od početka Prvog svetskog rata, sa posebnim naglaskom na srpsko-francuskim vezama koje su obeležile taj period.

Festival realizuje NVO “DunavFest” i Javno preduzeće “Beogradska tvrđava”, uz podršku ambasade Francuske, Francuskog instituta i Grada Beograda, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja. Program Festivala pripremio je Umetnički savet, koga čine reditelji Goran Marković i Nebojša Bradić i sopran Katarina Jovanović.

 U slučaju kiše, program svečanog otvaranja Festivala biće održan u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić na Kalemegdanu.