Jazz in the Garden foto Ivana Cutura 4
Jazz in the Garden, foto Ivana Čutura

Festival Somersby Jazz in the Garden

18 koncerata na više scena – Vlatko Stefanovski, Vasil Hadžimanov, Rambo Amadeus i mnogi drugi

Festival Somersby Jazz in the Garden biće održan 6. i 7. jula u Botaničkoj bašti Jevremovac, a tokom četvrtog izdanja festivala biće održano 18 koncerata na više scena.

Za razliku od većine ovdašnjih džez festivala gde publika dođe na koncert, sedne na svoje mesto i sluša muziku, Somersby Jazz in the Garden, uz vrhunsku muziku domaćih i inostranih džez muzičara, publici nudi i puno propratnih sadržaja. Posetioci imaju puno razloga da dođu pre koncerata i da ostanu posle, ali i da u svakom trenutku mogu da biraju muzički sadržaj koji im odgovora na jednom od tri paralelna muzička programa, koji se uporedo dešavaju.

Ove godine festival s ponosom najavljuje dvojicu istaknutih muzičara Vlatka Stefanovskog i Vasila Hadžimanova koji će, zahvaljujući kompaniji Tikveš Chateaux&Domaines, po prvi put u karijeri nastupiti zajedno kao duet s programom koji je napravljen ekskluzivno za Somersby Jazz in the Garden. Kao specijalni gost na sceni će im se pridružiti i američki gospel i bluz pevač Dean Bowman.

Još jedno veliko ime, enfant terrible ovdašnje muzičke scene Rambo Amades i njegovOrganic Trio nastupiće sa specijalnom gošćom, pevačicom i multiinstrumentalistkinjom Albom Nacinovich na koncertu koji donosi mnoštvo iznenađenja i pomera muzičke granice.

Publika će tokom dva dana na Main Stage-u imati prilike da sluša i nastupe najboljih ovdašnjih džez muzičara Max Kochetov QuintetSchimeMiloš Čolović Sextet i Irina Pavlović Octet koji će ponuditi uvid u muziku na aktuelnoj srpskoj džez sceni.

Garden Stage i Stage One donose takođe pregršt vrhunske zabave i uzbudljive koncerte etabliranih i mladih muzičara iz Srbije i inostranstva: Bobana Đorđević QuartetBullet for a Badman, Shljuka Quintet, Corey Wilcox Quintet, Drama QuartetKosta Vukašinović Sextet, Katarina Kochetova QuartetJovan Milovanović QuartetIvan Radivojević & No Room For Squares, Herb Hunters, Blues Brothers Tribute Band, a tu su i oba dana jam session nastupi mladih muzičara sa džez odseka MŠ Stanković.

Festival će oba dana trajati od 16 do 23 časa, a ograničeni broj ulaznica se u pretprodaji može kupiti preko tickets.rs po ceni od 2.500 dinara po danu. Za decu do 12 godina ulaz je besplatan.

“Somersby Jazz in the Garden je brzo stekao status prestižnog džez festivala, a to je prepoznao i brend Somersby koji je ove godine generalni sponzor. „Saradnja između brenda Somersby i manifestacije Jazz in the Garden označava spoj između dva sveta – sveta uživanja u osvežavajućem ukusu cidera i sveta izvanredne muzike koji džez donosi. Botanička bašta u Beogradu postaje epicentar ovog jedinstvenog susreta, gde se spoj kulture, prirode i hedonizma stapa u savršenom harmoničnom balansu. Jazz in the Garden postaje ne samo prostor za muzičke užitke već i platforma koja slavi zajedništvo i kreativnost, osvetljavajući brend Somersby kao partnera koji razume i podržava autentične i inspirativne kulturne događaje. Ovim partnerstvom, brend Somerbsy će se svojoj publici približiti na nekonvencionalan način, stvarajući nezaboravne trenutke koji će se dugo pamtiti.“ poručuju iz Somersby-ija.

Detaljan program koncerata najlepšeg praznika džez muzike može se pronaći na sajtu jazzinthegarden.rs