hrana fitnes
foto:freedigitalphotos.net

Nedeljni fitnes savet: Pravilna užina pre i posle treninga

Svi znamo koliko je važna zdrava svakodnevna ishrana. Kada treniramo naše telo ima posebne nutritivne zahteve, zato je bitno da znamo šta da jedemo pre i nakon treninga, kako bismo postigli željene rezultate.

Pravilna ishrana je preduslov uspešnog treninga i zdravih fitnes rezultata, zato pročitajte savet o pravilnoj užini pre i posle treninga, instruktora dance aerobics-a Suzane Vujović iz The Body Fitness Studija (Ljubostinjska 2, Vračar).

Suzanina fitnes mantra nedelje:“Vodite se time da fizička aktivnost utiče pozitivno na naš život i nadahnjuje nas velikom snagom koja savladava sve prepreke.”

Pre: Pre treninga je najbolje uzeti ugljene hidrate koji će telu dati energiju tokom treninga, kao što su: krompir, testenina, pirinač, pahuljice, hleb. Količina ugljenih hidrata i proteina treba da bude manja kako ne bismo opteretili probavu i kako bismo mogli nesmetano da vežbamo. Belančevine su, takođe, poželjan obrok.

Posle: Nakon treninga je potrebno uzetio više hranljivih materija, tj., jači obrok, kako bismo nadoknadili telu ono što je izgubilo u toku treninga. Tu spadaju i hranljive materije koje možemo uneti u obliku napitaka. Proteinski obrok je najpoželjniji i to u periodu od dva sata nakon treninga.

Za više informacija o dance aerobics-u: thebodyfitstudio@gmail.com, ili 065 5156 244., kao i na Fejsbuku.

logo za cover TBFS

 

foto: freedigitalphotos.net