IMG 7627 02

Deca iz Zvečanske, Svratišta i Prihvatilišta – gosti Beogradske tvrđave

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Nakon veoma uspešne akcije dobrovoljnog davanja krvi na Kalemegdanu, JP „Beogradska tvrđava“ nastavlja humanitarne akcije na svom prostoru.  U saradnji sa Udruženjem za promociju istorijskog streličarstva, JP “Beogradska tvrđava”, od 14. do 16. septembra ugostiće korisnike centara za decu i mlade, koji će biti u prilici da posete Dino park i oprobaju se u streličarstvu.

U sredu, 14. septembra od 10 časova gosti Beogradske tvrđave biće deca iz Centra za zaštitu dece i omladine bez roditeljskog staranja Zvečanska. Oko 30-oro dece, uzrasta od 5 do 14 godina, najpre će posetiti park JURA AVANTURA – park dinosaurusa u prirodnoj veličini na Kalemegdanu, nakon čega će se upoznati sa osnovama streličarstva i oprobati se u ovoj veštini. U organizaciji Udruženja za promociju istorijskog streličarstva, za decu će biti organizovan i poseban turnir, a svako od učesnika dobiće diplomu i mali poklon u znak sećanja na dan proveden na Beogradskoj tvrđavi.

Isti program očekuje i dvadesetak dece iz Centra za integraciju mladih (Svratište za decu), koji će biti gosti Beogradske tvrđave u četvrtak, 15. septembra od 14 časova. Deca su uzrasta od 6 do 12 godina.

U petak, 16. septembra od 11 časova oko 15-toro dece iz Prihvatilišta za decu Beograd uzrasta od 7 do 14 godina biće u prilici da obiđe Dino park i oproba se u streličarstvu.

Kao društveno odgovorno preduzeće, “JP Beogradska tvrđava” ovim trodnevnim programom, nastavlja humanitarne akcije na Beogradskoj tvrđavi. Istovremeno, ovaj program predstavlja i najavu manifestacije “Dani evropske baštine”, koja će biti održana od 23. septembra, a čiji je jedan od osnovnih postulata uključivanje socijalnih grupa u širu socijalnu sredinu kao ravnopravnih članova društva.