Segedin; foto: Tijana Janković-Jevrić

Segedin: Grad mladih, raskošne arhitekture i zelenila

Zašto izabrati Segedin za odmor?

Zbog svoje blizine Srbiji, Segedin je idealan za porodičan beg iz grada vikendom, bilo da vam je povod uživanje na njegovim kupalištima, otkivanje njegovog kulturnog nasleđa, posete fesivalima, izlet do Zoo vrta, ili Trambolina parka, ako je vreme lošije, ili jednostavno na ručak. Važno je da napomenemo da postoje turistički pamfleti i na srpskom jeziku, kao i da je sve više mladih ugostitelja i prodavaca koji govore engleski jezik, što znatno olakšava snalaženje u sunčanoj varoši.

6X1A3097
Segedin, Novinarksa ekipa u poseti Reok palati; foto: Tijana Janković-Jevrić

Najbolji vremenski uslovi za obilazak grada i kupališta su od meseca maja pa do septembra. Inače, Segedin važi za najosunčaniji grad u Mađarskoj.

Segedin; foto: Tijana Janković-Jevrić
Segedin; foto: Tijana Janković-Jevrić

Direktorka TO Segedin Silvija Ač zaključuje da je „2019. godine dostignut vrhunac noćenja u Segedinu, oko 600 000. Za vreme pandemije se taj broj prepolovio. Sad, na propračunu prvog kvartala, izgleda da ćemo dostići isti broj, kao što je to bilo pre pandemije, znači oko pola miliona turističkih noćenja.“

Sudeći po tome kakva smo mi poneli Segedin iskustva, verujemo da će i ove sezone mnogi naši turisti naći svoj put do ovog grada, jer razloga dobrih ima pregršt.

foto: Tijana Janković-Jevrić // Miss Stills Photography