Segedin; foto: Tijana Janković-Jevrić

Segedin: Grad mladih, raskošne arhitekture i zelenila

Segedin i veliki festivali: Letnje igre, Festival vina, Deja vu festival…

„Nije ni čudo što se Segedin naziva festivalskim gradom, jer sve od proleća pa do jeseni u njemu se održavaju veliki festivali. Jedan od njih, i ujedno najznačajniji jeste, festival Segedinske letnje igre, koji se održava od kraja juna do početka avgusta. Letnje igre traju već 90 godina,“ o aktuelnoj letnjoj manifestaciji, koja se održava u prelepom ambijentu Trga Dom ispred Zavetne crkve, kaže direktorka TO Segedin Silvia Ač.

Silvia2 web
Segedin; direktorka TO Segedin Silvija Ač; foto: Tijana Janković-Jevrić

Na programu ovog tradicionalnog festivala na otvorenom biće izvedeni mjuzikli Mama Mia i Čikago, ali i opera na italijanskom jeziku La Traviata, u više termina… Letnje igre, ove godine, počele su 1. jula, a trajaće sve do 20. avgusta.

6X1A3163
Segedin; Letnja scena na Trgu Dom i Zavetna crkva; foto: Tijana Janković-Jevrić

Pored pomenutih manifestacija, u Segedinu se održava i čuveni Festival vina i Dani Segedina na Trgu Sečenji u maju, kao i festival elektronske muzike Deja vu u junu, dok je u julu, pored Letnjeg festivala na otvorenom, i Festival piva. Krajem avgusta se održava manifestacija Segedinski dani mladih, dok su u septembru Međunarodni festival ribe, Trg vina, i Aero miting s vazdušnom paradom.

6X1A3226
Segedin; Letnja scena ima 4000 mesta; foto: Tijana Janković-Jevrić

Kraj godine u Segedinu se proslavlja Advent festivalom, na kome se može osetiti duh božića, miris pečenog kestenja i nazdraviti uz kuvano vino, i to sve na Trgu Sečenji, Na Trgu Dom i na Trgu Dugonič.

Segedin, Letnja scena