Foto: Tijana Janković
Foto: Tijana Janković

Nega tela posle sunčanja

Savet dermatologa

Posle divno provedenog godišnjeg odmora na nekoj plaži, dobili ste željenu preplanulost. Osećate se fenomenalno, jer i izgledate tako. Međutim, svesni ste da i nije sve baš tako “sjajno“ na vama.

Iako ste se pridržavali već dobro poznatih pravila prilikom sunčanja, vaša koža kao i njeni adneksi ( nokti i kosa) su vidno iziritirani. Izgubili su vlažnost, a pritom i sjaj. U razgovoru sa dermatologom Jasminom Sekulić, dobili smo par malih saveta, koji će vam puno značiti.

Kada je koža u pitanju, Sekulićeva preporučuje ,ne više od jednog tuširanja dnevno, kao i hidriranje kože emolijensnim kremama. To su neutralne kreme na bazi prirodnih sastojaka i što je najbitnije ne sadrže nikakav lek . Prilikom tuširanja koristite blage i neutralne sapune i kupke. Na taj način ćete sprečiti dalje isušivanje i koži ćete  sačuvati PH vrednost ( PH 5,5).

Za oporavak kose, koristite pakovanje od maslinovog ulja . Vodite računa da kosu perete isključivo neutralnim šamponima . Maslinovo ulje koristite i za oporavak noktiju!!!

Pre odlaska na godišnji odmor, potrošili ste pravo bogatstvo na kozmetiku sa zaštitnim faktorom. Ipak sunce i so su učinili svoje. Sa savetom dermatologa Jasmine Sekulić, vaša koža i kosa će brzo povratiti izgubljenu vlažnost i sjaj, a pritom ćete konačno moći da uživate u svom preplanulom tenu!

Foto: Tijana Janković