Foto: Tijana Janković

Prva online konferencija o pravilnoj ishrani dece

Kako su gojaznost i nepravilna ishrana dece postali ozbiljni društveni problemi u našoj zemlji, kompanija Mlekoprodukt, deo grupe Savencia Fromage & Dairy odlučila je da da svoj doprinos rešavanju ovog problema kroz edukaciju dece, roditelja, predškolskog i školskog kadra o važnosti pravilne ishrane u razvoju deteta kroz projekat Biser Nutri Akademija.

Na prvoj online konferenciji o pravilnoj ishrani dece koja se održava online na Instagram i Facebook kanalima Biser Nutri Akademije, 26. juna u petak sa početkom u 18h, učestvuju:

– dr Snežana Dejanović, lekar specijalista higijene, samostalni stručni saradnik u Institutu za javno zdravlje i jedan od autora Pravilnika o zdravoj ishrani dece. Ona veruje da će broj gojazne dece biti manji ako budemo aktivni, kreativni i spremni na promene.

– dr Jelena Jovanović, pedijatar, magistar ishrane, u lečenju dece primenjuje holistički pristup i veruje da je svako dete kosmos za sebe. Ona rad, igru, radost i ljubav smatra osnovom zdravlja, a hranu koju unosimo nemerljivo važnom za ono što jesmo,

– Leontina Vukomanović, pevačica, kompozitor, tekstopisac, veliki deo svoje karijere posvetila muzici za decu u okviru hora Čarolija, ovaj put u ulozi poznate mame koja će iz svog iskustva približiti roditeljima ovu važnu temu. Baš kao i u pesmi, Leontina poručuje „Da porastu mala deca potrebna je hrana, a najviše ljubav svakog Božijeg dana“.

Svi roditelji imaće priliku da se kroz tri ključne teme: osnovni principi pravilne ishrane, zdravstveni aspekt ishrane u razvoju deteta, sticanje pravilnih navika, upoznaju sa principima pravilne ishrane dece, da čuju savete i smernice kako da izaberu, organizuju i pripreme zdrave obroke za svoju decu. 

Takođe, eksperti će odgovarati na pitanja i nedoumice roditelja u vezi ove goruće teme, te pozivamo čitaoce i čitateljke portala da pošalju svoja pitanja preko: FB page Biser Nutri AkademijaInstagram Biser Nutri Akademija i web sajt bisernutriakademija.rs.