people looking in laptop 5069842 1920

Ljubaznost ključ do profesionalnog uspeha

U potrazi ste za novim poslom ili možda želite da pokušate da napredujete u karijeri na bolju poziciju od trenutne? Potrebno je da budete fini u ljubazni jer upravo ove dve stavke su ključ do uspeha u karijeri.

Jedna od najboljih stvari koju možete da učinite za sebe i svoju karijeru jeste da budete ljubazni i fini. Brojna istraživanja su pokazala da ljubazne i fine osobe imaju jača i čvrsta prijateljstva, uređene i jake porodične veze, samim tim i veće šanse za napredak u karijeri.

Ljubaznošću ostavljamo veoma dobar prvi utisak, posebno ako se odnosi na osobe u poslovnom okruženju ili se nalazite na novom razgovoru za posao. Ljubazni ljudi su uglavnom vedri, prijateljski nastrojeni i pokazuju otvorenost ka novim idejama i mogućnostima. U poslovnom svetu se ove osobine izuzetno cene. Ljubazna i fina osoba je samopouzdana, zainteresovana je za napredak i razvitak sopstvenog znanja i iskustva, a to će svakako da opazi svaki dobar poslodavac koji razgovora sa takvom osobom.

Ljubaznost je osobina koju će da ceni svaki kolega i isto tako će moći da vam se poveri i zatraži pomoć od vas ali isto tako ostaje prostora da i vi tražite u budućnosti pomoć u slučaju da vam je neophodna oko nekog projekta, izveštaja.

Izbor da osoba bude ljubazna i fina može da pomogne da budemo uspešni na načine koji prevazilaze naša radna mesta. Upravo taj izbor nas čini srećnijim, zdravijim i ispunjenijim osobama. 

foto: pixabay.com