pozoriste na terazijama 13
Pozorište na Terazijama

VEČE MJUZIKLA NA TERAZIJAMA PREMIJERNO U MAJU

Na velikoj sceni Pozorišta na Terazijama u maju će premijerno biti izvedena predstava Veče mjuzikla na Terazijama, po tekstu Milene Depolo, a u režiji Darijana Mihajlovića. U ovoj predstavi revijalnog karaktera učestvovaće gotovo ceo ansambl našeg pozorišta koji će izvesti neke od najatraktivnijih numera iz brojnih predstava sa dosadašnjeg repertoara jedinog muzičkog pozorišta u regionu.

Ova predstava okuplja do sada najveći broj izvođača među kojima su: Jelena Jovičić, Mina Lazarević, Rade Marjanović, Ljiljana Stjepanović, Nikola Bulatović, Miroljub Turajlija, Milan Antonić, Vladan Savić, Asenije Tubić, Slaven Došlo, Ivana Popović, Dragan Vujić Vujke, Teodora Tomašev, Marta Bogosavljević, Kristina Savić, Duško Radović, Valentina Pavličić, Ana Simić, Žarko Stepanov, Aleksandar Dunić, Maja Noveljić, Milan Bosiljčić, Jelena Arsić, Barbara Milovanov, Biljana Peković, Olivera Dragičević, Snežana Jeremić, kao i hor, balet i orkestar Pozorišta na Terazijama. 

Predstava Veče mjuzikla na Terazijama će imati dve ravnopravne podele sa dva premijerna izvođenja – 19. i 20. maja. 

Pretpremijera je 18. maja, a prva repriza 21. maja.

Zašto ova predstava?

Zato što smo jedino  muzičko pozorište na Balkanu. Zato što naš kolektiv ima 149 članova, skoro još toliko spoljnih saradnika, i želi da svoj ogromni potencijal iskaže i na ovaj način. Spremni smo da svojim kapacitetima dodamo i ovakvu predstavu na svoj repertoar.

Želimo da u jednoj večeri sa svojom vernom publikom podelimo radost igranja a kroz najatraktivnije numere samo nekih od brojnih predstava koje smo voleli i volimo. Upravo zbog njih smo iz ovog pozorišta izlazili sa onim čuvenim osmehom. Tu su ga pronalazili i oni koji su taj osmeh izgubili.

U istom raspoloženju ćemo dočekati i jubilarni 75. rođendan u koji ulazimo sledeće godine ponosni na svoju bogatu istoriju.

Zato, osmeh na lica, dragi naši, dok je on još uvek kod vas. Dok vas ne napusti jer ga niste ni upotrebljavali.“

Rade Marjanović, V.D direktora Pozorišta na Terazijama