IDEMO U BLOKOVE! Blok 45 – Galerija na otvorenom

KCB URBAN HIKE 1


Šetnju u Bloku 45 organizuje Kulturni centar Beograda, vodič je Liljana Radošević, istoričarka umetnosti, a zakazano vreme je subota, 27. februar u 11 časova i to preko puta okretnice autobusa 95 i tramvaja 7, 9, 11.

KCB Urban Hike 1 inspirisan je izložbom Ulica! autorke Dragane Kovačić. Ulica sa svojom autentičnom umetnošću ušla je u prostor galerije, a mi idemo u Blok 45 da obiđemo galeriju na otvorenom.

Za KCB UH1 možete se prijaviti na email: jovana.radovanovic@kcb.rs. Broj hajkera je ograničen na 30.

Blok 45 jedan je od bisera arhitekture i urbanizma sedamdesetih godina prošlog veka. Izgrađen je u rekordnom roku, sa namerom da obezbedi siguran i udoban život svojim stanovnicima. U njegovom osmišljavanju i projektovanju ogledali su se neki od naših najznačajnijih arhitekata, urbanista i građevinaca tog vremena. Život koji se dešavao u, i između zgrada, na klupicama, u prolazima, na keju stvorio je posebnu atmosferu i osećanje pripadnosti bloku.

Grafiti u Bloku 45, nastaju osamdesetih godina, pod uticajem hip-hopa, brejk densa i potrebe da se iskorači iz sivila.

Ko su Jens, Hope, Cash, Junk i kako oni rade… Šta je tag, silver piece, wild style ili paste-up… To i još mnogo toga o grafiti sceni Bloka 45, saznaćete ako krenete na KCB Urban Hike.

Više detalja o KCB Urban Hike 1 pogledajte na linku.