Nemačka
foto: Miodrag Bogdanović

Nemačka: Arhitektura, stare zanatlije, tradicionalna kuhinja i prirodne lepote

German.Local.Culture – Green Zdravlje i wellness u netaknutoj prirodi na Baltičkom moru

Tamo gde se susreću morski povetarac i šumski vazduh, stvara se umirujuća, stimulativna klima – savršena za punjenje baterija. U primorskom letovalištu Varnemunde, prirodnom rezervatima Stolteraa i Rostock Heath, deset banjskih staza dužine od 4 do 17 kilometara nude opuštanje uz čist vazduh, more i netaknutu prirodu.

Cvetne livade parka prirode Amergau na Alpima

U najmanjem nacionalnom parku u Bavarskoj, zaštićene su retke orhideje i lincura, kao i ugrožene vrste ptica poput velikog tetreba ili zlatnog orla. Obilasci sa vodičem pružaju autentičan doživljaj ovog fascinantnog sveta.

Biciklistička tura romantičnom Rajnom

Biciklistička staza Rajna proteže se preko 318 kilometara duž obala reke. Zahvaljujući odličnim železničkim vezama, obilazak se može planirati individualno. Istorijski gradovi kao što su Špajer, Ludvigshafen, Vorms, Majnc i Koblenc će vas sigurno privući, kao i vinogradarske regije sa svojim rustičnim tavernama.

Fantastičan pogled sa planinarske staze Baden-Baden

Staza od 45 kilometara proglašena za najlepšu pešačku stazu u Nemačkoj u 2020. godini, sa koje se pruža predivan pogled na banjski grad Baden-Baden, dolinu Rajne i Švarcvald. Ugođaj upotpunjuju specijaliteti regionalne kuhinje.

Netaknuta priroda u Minsterlandu

Flamingosi i divlji konji u Nemačkoj? Ima i to! U Zvillbrocker Venn, močvarnom području zapadnog Minsterlanda, pilići flaminga se izlegu svake godine na najsevernijem uzgajalištu na svetu. Tradicionalna godišnja Parada divljih konja koja se održava tokom meseca maja je takođe nezaboravno iskustvo.

Održivo uz Tiringijsku planinsku žičaru

Jedna od najstrmijih žičara na svetu se za 18 minuta penje na čak 323 metra nadmorske visine, pruža fantastičan pogled na prekrasnu nemačku prirodu a pri tome čak i proizvodi struju.