IMG 20240503 WA0041
Gejming drugar

Kratkometražni film “Gejming drugar”, studenata produkcije FDU 

Svake godine, klasa filmske i TV produkcije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu snima kratkometražni igrani film. Ove godine, došao je red na generaciju 2022. Snimanje Geming drugara je planirano za kraj aprila, a premijera za 1. jun, u okviru manifestacije Producentski dan. 

Trinaest mladih producenata odlučilo je da svojim filmom pomeri dosadašnje granice i postavi nove standarde. Uz to, da se niko ne bi osećao izostavljeno, u svoj rad uključiće i novu katedru za vizuelne efekte, animaciju i gejm art. Kako drugačije nego gejming filmom?

Da li smo svesni svoje okoline? Jesmo li u stanju da prepoznamo zombi apokalipsu kada se ona dešava pred našim očima?

IMG 20240503 WA0051
Sergej Trifunović, Gejming drugar

Gejming drugar, prema rečima Danila Jovanovića, autora celokupne ideje, duhovito prikazuje bezazlenost dečaka Gogza, opsednutog video igricama. Film se bavi problemom zavisnosti od video igara, ali nam nudi i pojam jakog i iskrenog drugarstva, kao i naznake prvih ljubavi, sve kroz prepoznatljiv virtuelni svet. Do premijere, to je sve što treba da znate. 

Danilo je odabrao izuzetno važnu temu, klasa je bila saglasna, profesori oduševljeni. Poslovi su podeljeni, a producenti su se bacili na posao.

Režiju će potpisati Iva Milojković, prema čijim rečima ovaj film pre svega treba da bude zabavan. Ona naglašava da će postojati vizelni kontrast između dva sveta – jedan će biti šaren kako bi dočarao svet igrica u kom naš glavni lik živi, a drugi će biti mračniji, kako bi na pravi način prikazao apokalipsu koja se dešava.

IMG 20240503 WA0043
Tamara Aleksić, Gejming drugar

Likove želi da prikaže pomalo iskarikirano, pa s tim u vezi i komično. Ipak, iza svog šarenila akcije, apokalipse i preuveličanih likova, rediteljka ističe da u srži treba da bude jedna topla priča o prijateljstvu koja će se kroz stilizaciju ostalih elemenata dodatno isticati, kao možda najbitniji deo filma, kao njegova poenta koja treba da ostavi utisak topline kod gledalaca. Kako bi sve bilo na odgovarajućem nivou, film će imati i ozbiljnu glumačku ekipu, uz nekoliko specijalnih gostiju.

U ulozi Gogzovih roditelja zajedno će se naći Tamara Aleksić i Miloš Vlalukin, dok će ulogu profesora tumačiti Sergej Trifunović. 

Gejming drugar pružiće vam uvid u to šta se dešava kada se katedre, na čelu sa producentima udruže pred istim ciljem – da stvore nesvakidašnje, inovativno delo. Ne obećavamo da ćete nakon premijere još uvek želeti da igrate igrice. Možda čak instalirate i neku novu. Ali obećavamo da ćete se nasmejati, zabaviti i na trenutke pronaći u nekom od glavnih likova. Obavezno povedite sa sobom vaše najmlađe, ipak su oni junaci naše priče.