Nemačka
foto: Miodrag Bogdanović

Nemačka: Arhitektura, stare zanatlije, tradicionalna kuhinja i prirodne lepote

German.Local.Culture – Nemačka i ideje za savršen odmor

U sklopu svoje kampanje “German.Local.Culture” Turistička organizacija Nemačke pripremila je pregršt zanimljivih ideja za putovanje i predstavila ih domaćim novinarima.

Četiri tematska klastera, Flair, Craft, Taste i Green prikazuju neverovatnu nemačku arhitekturu i autentični ambijent, bogato nasleđe starih zanatlija i majstora, tradicionalnu regionalnu kuhinju i prirodne lepote Nemačke, stavljajući ih u kontekst turizma.

German.Local.Culture – Flair

Najlepša pijaca u Hamburgu

Među više od 100 pijaca u hanzeatskom gradu, Isemarkt se izdvaja kao raj za gurmane i poznavaoce kulinarske scene. Preko dve stotine trgovaca nudi živopisne delikatese svakog utorka i petka, a posetioci često imaju priliku i da uživaju u živim izvođenjima poznatih hamburških pesnika…

Umetnost, pabovi i kulinarski užici u Bremenu

Više od 300 kafića, bistroa, barova, kultnih pabova i restorana karakteriše Das Viertel, moderni bremenski kvart odmah iza nasipa Vezer. Kulturni štih pružaju muzeji, bremensko pozorište i stare bremenske kuće sa svojim klasičnim i secesijskim fasadama.

Artpark Tegel u Berlinu

Murali, kojima su internacionalni street art velikani od 2015. godine ulepšali osam visokih zidova u blizini jezera Tegel, visoki su i do 42 metra. Preko nekih su već islikani novi murali – tako se iznova stvaraju nova urbana umetnička iskustva.