CG
DCIM111GOPRO

Predstavljanje turističke ponude Crne Gore u Subotici

“Dobro. Bolje.Domaće”

U okviru promotivne kampanje na tržištima regiona Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Srbiji, lokalnim turističkim organizacijama Herceg Novog, Budve i Bara,  predstavila je turističku ponudu Crne Gore  na trgu ispred Gradske kuće u Subotici 27. maja.

Predstavnici turističkih organizacija upoznali  su  brojne posetioce sa novitetima u ponudi za predstojeću sezonu, plažama, cenama i manifestacijama koje ih očekuju tokom letnjih meseci.

Građani  Subotice najviše su se interesovali za cene privatnog smeštaja, apartmana i cene smeštaja u malim hotelima, kao i za planirana zabavna i kulturna dešavanja u Crnoj Gori ovog leta. 

Na konferenciji  za novinare mediji su se informisali o ovogodišnjoj  kampanji “Dobro.Bolje.Domaće” koja prezentuje bogatu gastronomsku tradiciju i ponudu Crne Gore. 

Crna Gora beleži rast broja gostiju u odnosu na prošlu godinu.Što se tiče cena smeštaja, one  su prilagođene gostima različitih platežnih mogućnosti i nisu se menjale u odnosu na prošlu godinu. Ovogodišnja kampanja „Dobro. Bolje. Domaće“ teži da lokalne proizvođače hrane poveže sa restoranima i hotelima i tako svim gostima omogući da probaju tradicionalne domaće specijalitete i uživaju u lokalnim ukusima. 

Iz Turističke organizacije Herceg Novog  su napomenuli da turiste osim plaža, i mnogobrojnih manifestacija, najviše interesujui pešačke ture na Orijenu, a da se mogu i oprobati u novom avanturističkom parku Vrbanj. Ono što je ove godine novo u „gradu festivala“ jesu turističke kartice koje gostima obezbeđuju brojne popuste i pogodnosti. 

Predstavnici iz Turističke organizacije Budveistakli su da se Budva ove godine obraća publici pod sloganom „Ljubav koja traje“ , jer Vojvođane za Budvu vezuje upravo ljubav. Potom je akcentovala brojne manifestacije poput „Sea dance festivala“, „Petrovačke noći“ i najavila bogat letnji program prilagođen svim uzrastima.

Predstavnici iz tursitičke organizacije Baraizjavili su da je Bar jedinstven jer izlazi na dve obale, jadransku i skadarsku, i iz ovogodišnje ponude izdvojio  puteve  vina i puteve maslina, i sve popularnije posmatranje ptica. 

Crna Gora privlači turiste i raznovrsnom ponudom brojnih manifestacija i festivala. Herceg Novi sa pet tvrđava, 89 crkava i brojnim festivalima, poput filmskog i “Guitar Art” festivala, pruža puno sadržaja ljubiteljima kulture.Iz Turističke organizacije Bara najavljuju “Ljeto sa  zvjezdama” i  “Barski ljetopis”. Uz već tradicionalni “Budva grad teatar “, Budva je pozvala Vojvođane da posete i “Sea dance festival “ koji se ove godine održava u Buljaricama. 

Nakon konferencije organizovan je prijem za gradonačelnika Subotice,predstavnike opštine Subotica, privrede, lokalne turističke organizacije i novinare.