Sajam vina BEOWINE

Sajam vina, manifestacija koja iz godine u godinu izaziva sve veće interesovanje, biće održan od 18. do 21. februara 2016. u Hali 2b Beogradskog sajma.

Najbolji srpski i najugledniji regionslni vinari i vinarije, distributeri vina iz svih krajeva sveta, proizvođači vinarske opreme, ljubitelji vina i oni kojima je vino posao i ljubav, okupljaju se svake godine na Sajmu vina BEOWINE. Proizvođači rakije biće zasluženo istaknuti u izlagačkom programu, a rakija kao srpski brend zastupljena na štandu Nacionalne asocijacije proizvođača rakija Srbije “Srpska rakija”.

Manifestacija je šansa da se proizvođači sretnu i umreže sa distibuterima i izađu na nova tržišta. Sa druge strane, sajamska atmofsera je nezamenljiv ambijent u kome se inostranim učesnicima i posetiocima prikazuje jasna slika vinske karte Srbije, najboljih proizvoda i spremnosti na plasman na svetsku scenu.

Proizvodnja i distribucija vina je jedna od najekspanzivnijih industrijskih grana u Srbiji. Uz sve uslove da postane značajna destinacija na vinskoj mapi sveta, Srbija pokazuje vitalnost ka usavršavanju grana voćarstva i poljoprivrede i komercijalnog aspeka koji je neophodan za omasovljavanje i veću ekspanziju proizvoda.

Ove godine manifestacija predstavlja preko 130 izlagača iz 11 zemalja sa bogatom tradicijom u proizvodnji vina koji će posetiocima predstaviti svoja najbolja vina i opremu za vinarstvo i vinogradarstvo.

Pored Srbije na ovogodišnjem Sajmu vina tradicionalno učestvuju proizvođači vina i opreme iz: Hrvatske, Slovenije, BIH, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Mađarske, Italije, Republike Srpske, Španije… sa svojom ponudom.

Ove godine posebno je unapređen sadržaj pratećeg programa koji čine stručne prezentacije i interaktivne promocije i radionice. Radionice su besplatne za sve učesnike i posetioce.

Među temama koje će biti zastupljene su: Na koji način etiketa komunicira sa potrošačem?; Uparivanje čokolade sa rakijom i vinima; Pozadina organizacije vinskih festivala; Edukativni centar – Akademija vinskog turizma; Demonstracija različitih stilova pripreme jela od mesa i Usklađivanje hrane sa vinima.

Na zadovoljstvo posetilaca, brojne prezentacije, promocije i degustacije biće svakodnevno organizovane na štandovima vinarija i turističkih organizacija.

Nagrade: BEOWINE CHALLENGE CUP, tradicionalno takmičenje na kojem će se birati najbolja vina u osam kategorija:

– Veliki zlatni BWF
– Zlatni BWF
– Srebrni BWF
– Najbolje belo vino BWF – priznanje,
– Najbolje rose vino BWF – priznanje,
– Najbolje crveno vino BWF – priznanje,
– Najbolje penušavo vino BWF – priznanje, – Najbolje specijalno vino BWF – priznanje.

Svečano uručenje nagrada pobednicima takmičenja „Beowine Challnege Cup“ biće održano u četvrtak 18. februara u Sali za prezentacije u hali 2b od 16 do 17 časova.

Radno vreme: četvrtak, 18. februar od 10 do 18h, petak 19. i subota 20. februar od 10 do 19h i nedelja 21. februar od 10 do 17h

Ulaznice: cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, a za grupne posete 200 dinara. Cena parkinga je 200 dinara na sat. Čaša za degustaciju vina je 300 dinara.