violina

U Britiš Ervejzu i hrana zvuči dobro

Svi putnici koji se budu vozili avionom Britiš Ervejza tokom narednih meseci, biće prijatno iznenađeni za vreme predviđenog obroka na ovoj liniji leta. Čelnici Britiš Ervejza su kreirali posebnu muziku koja će se, počev od novembra ove godine, puštati putnicima tokom određenog obroka, kako bi hrana zvučala i bila ukusnija.

Prevoz avionom za mnoge putnike predstavlja mučenje, dok je za druge uživanje. Jedno je sigurno, let avionom je najudobniji i najbrži vid transporta do željenje destinacije. Mnogi prevoznici konstantno rade na pobljšavanju i unapređenju svojih usluga, zarad zadovoljstva putnika, pa se neretko okreću neobičnim odlukama.

Jedna od neobičnih i interesantnih odluka jeste puštanje određenje muzike uz određeno jelo, za koju se opredelila aviokompanija Britiš Ervejza.

Za ovu metodu su se odlučili jer su istraživanja na Oksfordu pokazala da određena muzika „može“ da promeni ukus hrane, koja se trenutno konzumira. Nošeni ovom metodom, sastavljena je posebna lista pesama koje će se vrteti preko audio kanala putnika na dugim letovima, počev od novembra.

Tako je potvrđeno da  Luis Amstrong ide odlično uz slana jela. Lily Allen i grupa Coldplay su predviđeni da se puštaju tokom služenja glavnih obroka u avionu. Klasična muzika se divno slaže sa večerom, koja je hrskava i pečena, pa će tako kompozicije Debisija ulepšavati atmosferu za vreme večere. Kako bi desert dostigao vrhunac svoje slatkoće, pobrinuće se pesme Džejms Blanta i kraljice popa Madone.

Ali nije sve u obrocima, ima nešto i u piću. Ispijanje crvenog vina je ukusije i lepše uz The Pretenders-e, dok belo vino bolje ide uz Simfonijski orkestar BBC-a. Dokazano je da klasična muzika poboljšava percepciju kvaliteta vina.

Da li biste vi voleli da zaokružite dobar ručak sa jakom kaficom, uz tonove španskog tenora Dominga?

foto: freedigitalphotos.net