IMG 4063
foto: Promo

Beograd postaje svetska prestonica slatkiša

Najslađi ukusi stižu u prestonicu 23. i 24. septembra sa humanitarnim ciljem

Nema ko ne ne bi odoleo slatkišima- za one najmlađe znamo da su neprikosnoveni ljubitelji, ali, takođe, znamo i da oni stariji nisu ravnodušni prema slatkom. Zato manifestacija ,,Najslađi ukusi Beograda’’ čini živote Beograđana slatkim već petu godinu za redom.

Ove godine, festival će se održati predstojećeg vikenda, 23. i 24. septembra, tradicionalno na Trgu republike. Kao po običaju, posetioci će moći da probaju najrazličitije poslastice više od 30 izlagača- knedle, krofne, torte, kolače, sladolede, kao i poznate konditorske proizvode uz čije ukuse su rasle generacije.

Organizatori su pripremili mnogo iznenađenja, bogat program i radionice za decu koja će maksimalno uživati. Užitak je zagarantovan i za starije, koji će na licu mesta otkriti ovogodišnje novitete. 

Ono što je važno, to je da i ove godine festival ima humanitarni karakter. Naime, nakon festivala, poslastice se distribuiraju Sigurnoj kući i Svratištu u Beogradu. Sam festival nije jedini povod za ovakve akcije, već se organizatori trude da usreće mališane tokom cele godine, te slične akcije ponavljaju i za Novu godinu, Uskrs, 8. mart i druge praznike.

Glavni gradski trg će za vikend postati pravi mali slatki grad, stajući rame uz rame sa svetskim prestonicama i metropolama koje već tradicionalno organizuju takve i slične manifestacije. Naš grad nikada nije zaostajao za trendovima, tako da je i sada upisan na mapu sveta kao prestonica slatkiša, a svi zainteresovani su pozvani da se uvere da su najslađi ukusi upravo tu! 

Oba festivalska dana, posetioci će moći da uživaju u najslađim ukusima od 10 do 20h.

Manifestacija se realizuje uz podršku Grada Beograda, Opštine Stari grad i Turističke organizacije Beograda.

Sve informacije o festivalu dostupne su na Instagram stranici

I ne zaboravite, o ukusima se ne raspravlja, u ukusima se uživa!