fbpx

Ni zemljotres mu ne može ništa

On nam služi kao utočište, mesto za najdivnije snove, da se ispružimo poput mačke, uživamo u dvoje, dočekamo goste, krevet je nezamenljiv komad nameštaja, bez njega se ne može. Da li znate da upravo krevet može da vam spasi život ako nastupi prirodna katastrofa, kao što je zemljotres?

U slučaju da nastupi prirodna katastrofa, poput razarajućeg zemljotresa, ruski istraživač Dahir Semenov je izmislio krevet, koji bi vlasnicima mogao da spasi život!

Kada pogledate krevet, ne bi ga ništa odalo da se razlikuje od druigih kreveta iz bilo koje druge prodavnice. Međutim, on krije tajnu.

Osim toga što je viši od standardne visine kreveta, ovaj krevet u sebi ima ugrađene senzore koji se aktiviraju pri pomeranju tla, na kojem se nalazi. Dušek se automatski spušta u metalni sanduk, koji je ugrađen u krevet. Dušek sa osobom, koja se nalazi na krevetu upada u sanduk, poklopac se zatvara i na taj način štiti vlasnika od ruševina. U sanduku se nalaze i prva pomoć, zalihe hrana, vode, gas maske, koji će pomoći pojedincu da preživi sate do dolaska spasilačke ekipe.

Ostaje da se vidi da li će ovaj kocept zaživeti i da će početi proizvodnja ovakvog komada nameštaja, ali priznaćete da je zamisao izumitelja dobra iako deluje strašno sama pomisao da budete zatvoreni satima u sanduku.