Ljubav kao u Diznijevoj bajci

Da li ste znali da su Miki i Mini Maus zaista bili ljubavni par i to ne samo u crtaću?!

Glumac koji je decenijama pozajmljivao glas najčuvenijem mišu na svetu, bio je oženjen glumicom, koja je “oživela” svojim čarobnim glasom, slatku Mini.

Američki glumac Vejn Alvin postao je planetarno poznat po jednoj specifičnoj ulozi. Kako je i sam često govorio, to je bila velika čast, ali i odgovornost, jer je svoj glas pozajmljivao najpopularnijem mišu na svetu-Miki Mausu, prvom dobitniku “Oskara”.

Vejn je počeo da sarađuje sa  Diznijevom kompanijom davne 1977. godine. Njegov  mio glas ostaće upamćen po mnogim crtanim filmovima  ove produkcije, a najpoznatiji je “Mikijeva božićna pesma”.  Serijal “Neverovatne priče”doneo mu je i Emi nagradu za obradu zvuka 1986. godine.

Glumac je preminuo 2009. godine i ostao upamćen kao čovek koji je Mikiju dao ne samo glas nego i karakter, srce i dušu!

Njegova supruga, Rusi Tejlor, pozajmljivala je glas mišici Mini. Ona  se i dan danas druži sa Diznijevom junakinjom, što je čini glumicom sa najdužom ulogom na svetu. Prvi put ju je “zaigrala” 1986. godine.  Pored angažmana u “Volt Dizni” produkciji, Rusi glumi i u poznatim “Simpsonovima”.

Za svoj brak sa “Miki Mausom” kaže da je bio lep, pun ljubavi, nežnosti i poštovanja, bajkovit i srećan. U tom braku izrodili su petoro dece.