ljubav ipak kosta 497

Venčanje: Od radosti do zavisti

Bližnji se ne raduju baš uvek našoj ljubavnoj sreći. Prijatelji i rodbina, katkad, mogu da pokažu zavidnost i neiskrenost, a vest da smo se odlučili na brak, ne mora da ih obraduje.

Različiti su razlozi za njihovu lošu reakciju. Ukoliko po tome mere ljudsku ostvarenost, ili još uvek nisu ušli u brak, mogu da nas vide kao naprednijeg i uspešnijeg od sebe. Ako su u lošem braku, njihova negativna reakcija je logična. Ipak, najčešći razlog je strah da ćemo se promeniti i da nam više neće biti važni.

Sklapanje braka je jedan od najsrećnijih dana osim ako: nemate porodicu koja misli da imate bolju priliku, nemate mogućnost da se odvojite od njenih ili njegovih roditelj, ili vas njegovi/njeni prijatelji ne prihvataju. Tada se svuda oko vas širi negativna energija.

Mnogi ne mogu da shvate veliki stres koji se kod budućih mladenaca javlja tokom planiranja i pripreme venčanja. Roditelji traže da im čitava organizacija proslave bude prepuštena, ne shvatajući da tako još više povećaju loše raspoloženje budućeg bračnog para.

Tu su i prijatelji i članovi porodice koji još uvek ne planiraju život u dvoje ili uopšte nemaju partnera.  Njihovo negativno raspoloženje izaziva nerazumevanje uzroka panike budućih mladenaca, a katkad i želja da budu na njihovom mestu.

Pred venčanje, možete osetiti negativnu energiju onih kojima smeta to što ste u centru pažnje, jer svi govore o vama i pripremaju se za vaš dan. Razloga je još. Imate šansu za dobar početak i uspešan brak. Više niste sami, a okolina vas shvata mnogo ozbiljnije i konačno sluša ono što govorite. Još ste interesantniji ako očekujete potomstvo. Svi bi malo vaše pozitivne energije.

Sve one, koji su negativni zbog vaše radosti, a veoma su vam dragi i znate da su, ipak, dobronamerni, uključite u pripremu svečanosti. Dodelite im određenu ulogu. Tako ćete stvoriti pozitivnu energiju i osetiti olakšanje.

Sklapanje braka jedni doživljavaju kao intiman i duhovni čin uz nekoliko, pažljivo odabranih, svedoka, drugi kao radost, jer su okupili sve drage ljude, a treći kao dobar biznis, jer pozivaju one koji mogu da ih daruju pa makar to bili i potpuni neznanci, nikad viđeni rođaci.

Problem zvanica. Svi mladenci imaju ovaj problem i zbog njega srećan dan može biti tužan. Nije retkost da uži članovi familije budu u svađi sa budućim mladencima.  Ako ste u ovakvom problemu i pitate se da li da ih pozovete, odgovor je Da. Neka taj dan bude pun ljubavi i praštanja. Ukoliko ne možete da ugostite sve prijatelje, to im i recite, a njihovo je da razumeju.

Ukoliko vaši roditelji insistiraju da žive sa vama, budite istrajni u svojoj odluci da se osamostalite. Ako za to trenutno nemate uslove, ne odustajte da tu zamisao ostvarite u budućnosti. Uspešan brak je samo u dvoje.

Ako vam izgleda kao da je okolina ljuta na vašu ljubav, budite sigurni da niste vi pravi razlog. Da bismo se radovali tuđoj sreći, potrebno je da budemo ostvareni i zadovoljni svojim životom.

Zato ne očekujte da zbog vas budu srećni oni koji, još uvek, to nisu sa sobom!