Petak je najgrešniji dan!

Svi se radujemo kada napornoj i radnoj nedelji „preti“ petak jer nakon njega, sledi dugo očekivani vikend! Ali, poznato je da upravo petkom odbacujemo sve zdrave navike, uverenja i postajemo nestašni i grešni po mnogim pitanjima.

Ako ste se pitali da li postoje grešni dan, odgovor je petak! Radovanje predstojećem vikendu nas često „ponese“, pa zaboravimo šta smo sebi obećali na početku radne nedelje.

Prema nedavnim istraživanjima u Britaniji, koja su sprovedena na oko šest stotina ispitanika, ustanovljeno je da će čak oko osamdeset procenata biti „grešno“ petkom. Tako je potvrđeno da će nestašluk počiniti osam od deset ispitanika.

Petkom se vrlo lako odustaje od brojanja kalorija pa umesto zdravije varijante doručka, četiri od deset ispitanika će da se zalepe za slaninicu i kaloričnije sendviče.

Alkohol se toči više nego što bi trebalo, a nije ni smak sveta ako preskoče odlazak u teratanu ili na trčanje. Izležavanje je više nego poželjno, kao i gledanje tv programa kasno u noć. I svi važni planovi nekim čudom postaju nebitni i odloženi za drugi dan.

Zaposleni u kancelarijama najviše petkom uživaju u slatkim zalogajima poput keksića, čokolada i drugih poslastica.

Petak je dan kada većina želi sebe da nagradi, nakon stresne nedelje pa ne čudi podatak što pojedinci olako ignorišu dobra a upuštaju se u lošije varijante.

Stručnjaci se slažu da nema ničeg lošeg u tome da budemo „loši“ dan-dva u nedelji, ali ne zaboravite da se ograničite samo na toliko. Ipak, loše navike teško umiru.

foto:freedigitalphotos.net