ID 10076467

Uspavana ljubav

Smanjen libido umanjuje broj ljubavnih i srećnih dana. Desi se da postanemo nezainteresovani za partnerski odnos, a sve zbog materijalnog nezadovoljstva, loših emotivnih iskustava, preteranog rada…

Period naše uspavanosti uvlači nas u tišinu. Osećamo se loše, ali ne možemo da reagujemo. Previše obaveza ne dozvoljavaju nam da osvestimo činjenicu da zapravo ne živimo. Čovek je, pre svega, emocionalno biće, ali u ovom slučaju je zapostavio taj deo sebe i pretvorio se u mašinu za proizvodnju. Međutim, takav čovek je kratkog veka. Umor se nagomilava, energija troši i nema toga što bi nas pokrenulo- bar tako mislimo…

Svakodnevno flertovanje je obavezno u rešavanju problema. Da bismo živeli baš svakog dana, potrebno je da vreme ispunimo zadovoljstvom, a naročito flertom. Očijukanje, koketiranje čine da se osećamo zavodljivo, seksualno. Svi dobro znamo da postoje i oni bezazleni flertovi koji su bez dublje namere, ali su svakako dobar način da održimo, povećamo libido.

U suprotnom može da se desi: gubitak volje za druženje, rad, konstantan osećaj umora, gubitak sposobnosti da prepoznamo lepo, dobro i doživimo radost i sreću. Možemo da postanemo neko ko prkosi životu, ko se podsmeva rađanju, ko postaje destruktivan i uspešan pesimista.

Uspavan libido naročito pravi problem stvaraocima. Sve što urade, po njihovom mišljenju, nije dovoljno dobro.

Kada nemamo ljubavni život, usmeravamo se na rad. Ipak jedno je sigurno, makar se radilo o poslu koji neizmerno volimo, on nam neće doneti pravi osmeh niti ćemo ga obavljati sa potpunim zadovoljstvom. Tako će biti sve dok ne pokrenemo seksualnost.

Materijalne nepovoljnosti, loša ljubavna iskustva najveći su neprijatelji lepoj, zdravoj emociji. Zbog toga mnogi ljudi misle kako nisu dovoljno dobri i kako nikada neće pronaći svoju polovinu. U tom razmišljanju i strahu šalju negativne signale, a sve zamišljano se ostvaruje.

Ako možemo da obistinimo crne misli, možemo i bele. To ćemo postići ako pomislimo na voljenu osobu ali bez velikog režiranja i misli o neuspehu. Dovoljno je samo da zamislimo poznat lik  i na tome se zadržimo. Bitno je da u svakom trenutku budemo otvoreni i svesni da je sve moguće.

Ma koliko da se osećate da ste bez energije, ne zapostavljajte seksualnost, izgled. Radite svakodnevno na tome. Ukoliko ste preterano željni ljubavi i pažnje, postoji mogućnost da se pretvorite u dete koje samo čeka da mu se neko nasmeši, i tada je zavodljivi deo vas ugrožen. Da vam se to ne bi desilo, potrebno je da se mentalno gradite i da negujete emociju kroz svakodnevno čitanje, sport i ljubav prema svemu što vas okružuje.

Bivše ljubavi, loša iskustva, neka ostanu iza vas. Mnogo je zanimljivih ljudi, potencijalnih voljenih osoba, drugih polovina, potrebno je samo da održavate libido i budete zainteresovani za okolinu. Ne dozvolite da se vaša Ljubav uspava. Ako se to i desi, lupite joj par “šamara”, jer dobre metode su često nemilosrdne. Budite svoj najveći motivator, ljubavnik i prijatelj!

foto:freedigitalphotos.net