ID 10034207

Hladniji meseci idealni za ljubavne igrarije

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Do sada smo smatrali da je svako vreme pravo vreme za ljubavne igrarije pod čaršavima sa svojim partnerom. Da li je baš tako? Prema najnovijim istraživanima, biće da su zimski meseci savršeni za akciju u spavaćoj sobi, barem kada se pita jači pol!

Dame, ako ste primetile da učestalije vodite ljubav sa svojim dragim uprkos nižim temperaturama, to nije slučajno. Muškarci su upravo raspoloženiji za seksanje tokom hladnijih dana. Ovo vam se i ne čini baš da ima smisla?

Naučnici su sproveli studije na oko stotinak ispitanika muškog pola. Eksperminet se sastojao iz dva seta fotografija: jedan set fotografija je prikazivao samo ženska lica, dok je drugi set fotografija stavljao naglasak na ženska tela. Ove fotografije su kandidatima prikazivane na svaka tri meseca. Naučnici su primetili da se nivo atraktivnosti ženskih fotografija lica prema jačem polu nije menjao i da je ostao isti. Međutim, fotografije ženskih tela su muškarcima bile najprivlačnije u zimskom periodu, tačnije od decembra pa sve do februara. Ovo je inače period kada dame najčešće ostaju u drugom stanju.

Zašto?

Objašnjenje je vrlo jednostavno. Tokom letnjih perioda, gole noge nežnijeg pola i dekoltei sevaju na sve strane, pa vremenom “ovo stanje” postaje prihvatljivije za muškarce. Zimi se situacija menja. Tada nastupaju džemperi, kaputi i debele jakne, pa je veoma mali deo ženske kože izložen muškim pogledima, a to je ono što donosi uzbuđenje.

Da li su naučnici u pravu, šta vi kažete?

foto: freedigitalphotos.net