slatka ili gorka letnja romansa 582

Slatka ili gorka letnja romansa

Letnja avantura ili nešto više

Romantična poznanstva najbolje uspevaju tokom letnjih meseci. Neko se tada zaljubi čak i nekoliko puta. Da li je leto rezervisano za avanture ili je letnja šema potencijalna prava ljubav?

Sunce, more, oskudna odeća savršeno prijaju našim hormonima, bude zavodljivost i čine nas u svakom momentu spremnim za flert. U ovom periodo svi putujemo, a mnogi gosti i dolaze u naš komšiluk, pa se tako šanse za upoznavanje novih partnera duplo povećavaju.

Uživamo u varljivom letu, ali kada vreme odmora i avantura prođe, ostaje nam pitanje šta da očekujemo od svežeg romantičnog poznanstva? Da li će ono utihnuti sa padom temperature ili će nas isti letnji žar grejati još dugo?

Kao i sa svim ostalim romantičnim šemama, budućnost je često neizvesna i zavisi od toga s kojom namerom su se oba partnera upustila u avanturu. Neko je želeo da se malo opusti i provede bez namere da produbljuje odnos, dok je neko drugi to možda video kao mogućnost da upozna budućeg stalnog partnera.

Kako smo svi malo opušteniji tokom letovanja, upuštamo se u odnos bez opterećenja i razmišljanja. Uživamo u romansi, a onda dođe vreme povratka u svakodnevnicu i već na putu ka kući razmišljamo da li ovaj ljubavni događaj ima neko dublje značenje, da li ima potencijala?

U ljubavi nema garancije, pa je tako i sa letnjom avanturom. Neke romanse će ostati samo u sećanju kao deo ludog letovanja, dok će neke ostaviti trajnog traga na našem srcu.

Najteže je ako smo na putovanju upoznali simpatiju iz neke daleke zemlje. Veza na daljinu za neke je muka bez potrebe, a za one upornije to je šansa za uspešnu, ali ne tako laku, ljubavnu vezu ispunjenu čekanjem i čežnjom. Da li ste spremni za ljubav “preko žice”?

Često se dešava, pogotovu ako smo veoma mladi, da leto koristimo i za pauzu, kratak raskid, sa stalnim partnerom. Prekid veze pred odlazak na more može da bude izgovor za promiskuitetno ponašanje pored talasa. Kada se dobro zabave, osobe “na pauzi” vraćaju se svojoj dragoj koja je ostala kod kuće. Nastavljaju vezu, a kako su bili na “pauzi” ne moraju da snose posledice za neverstvo. Ukoliko je to bila i vaša taktika, nadamo se da ste naglasili vašoj letnjoj ljubavi da postoji neko ko vas čeka.

Svako letovanje je poput malog bekstva u neku drugu stvarnost. Dozvoljavamo sebi nešto slobodnije ponašanje. Vode nas instikti i prilazimo ljubavi na jedan neopterećujući i površniji način. Da li će seks na plaži ostati samo sočna morska priča to zavisi od oba aktera u avanturi.

Ono što možete da uradite jeste da ostanete u kontaktu sa letnjim partnerom, ovde podrazumevamo da ste stupili u odnos sa osobom prema kojoj osećate simpatije, i da date šansu ljubavi i po povratku kući. Ukoliko zaista niste jedno za drugo i ukoliko su to bili samo letnji hormoni i ništa više, vrlo brzo ćete to i saznati.

Bez obzira koja je vaša priča i da li će nastavka biti ili ne, važno je samo da ste iskreno pristupili akciji i da ste naglasili drugoj osobi koje su vaše namere. Ovo je jedini način da uživate u vrelini, a da se niko posle slatkih morskih poljubaca ne vrati kući sa gorkim ukusom na usnama.

foto:publicdomainpictures