jabuke

Razlike u kojima se ne uživa

„Voda gasi vatru“, a „Vetar raspiruje plamen“, ali suprotni u ljubavi lako mogu da opstanu.Tako se često zavole umetnici i psiholozi, matematičari i pesnici i čine pravu harmoniju. Međutim, čovek u ljubavi pada na sitnim i spoljnim razlikama.

Ako zajedno ne rastemo, ne razvijamo se intelektualno, duhovno, emotivno, doći će do kraja, jer su to krupne, suštinske razlike. Ipak razlika u količini novca koji zarađujemo, je spoljna, pa samim tim i sitna, i ne sme da utiče na vezu.

Ljubav ima glavnu ulogu i kada je ljudska egzistencija u pitanju. U čvrstoj vezi, situaciji u kojoj je jedan u nezavidnom materijalnom položaju, onaj drugi uvek pruža onoliko koliko je u mogućnosti. Ukoliko su oboje u teškom stanju, ne sme da dođe do ružnih reči, već do ohrabrenja i usmeravanje energije na ljubav i izlazak iz materijalne krize.

Ako mislite da je bez novca nemoguće da volite, pre nego što odlučite da se posvetite nezadovoljstvu, setite se koliko je teško podneti nedostatak bliskosti, podrške, nežnosti…

Pored krupnih problema, parovi se, veoma često, svađaju zbog neusaglašenih trenutnih potreba.

Partnerov nedostatak želje za ljubavnim igrama možemo da protumačimo kao nedostatak emocije. Ipak, uzrok nezainteresovanosti najčešće je klasičan umor posle posla, životna briga, loš odnos sa okolinom… Najbolji lek za to je snažan zagrljaj, razgovor, prijatno veče i spavanje u dvoje.

Partneri moraju da shvate i prihvate da, bez obzira na količinu ljubavi, u dosta situacija neće moći da pomognu jedno drugom. Potrebno je da to i prihvate, daju voljenoj osobi vremena da se oporavi i reši problem, jer ma koliko da smo zajedno svi smo sami.

Mnogim muškarcima posebno zadovoljstvo i potrebu čini odlazak na pecanje ili gledanje utakmice sa drugovima. Žene često baš tad traže pažnju. Ukoliko ih jača polovina navikne na situaciju u kojoj “one okom, a oni skokom”, sasvim je sigurno da će svaki odlazak na muško druženje biti problematičan. Zato, izborite se za svoje vreme na vreme!

Dame bi morale da shvate da je za muški pol gledanje utakmice, odlazak na sport i pecanje, baš ono što im je potrebno kako bi sve bilo na svom mestu. Na sport i pecanje uvek možete zajedno, a možda i na neku utakmicu. Uzajamno poštovanje potreba, veoma je bitno, jer i to znači ljubav.

Muška i ženska logika. Mnogi ne vole ovu podelu, a nje, zapravo, sve manje ima. Ljudi veruju da žene vole da troše, da su nestalne, da misle samo o novoj odeći, da ne nose humor u sebi, da maštaju o večnim putovanjima i novim ljubavima. Žene misle da svaki muškarac vara, da je retko koji za brak i da svaki beži od kuće i obaveze.

Ipak, u životu lako možete da nađete muškarca i ženu koji žele dom, kao i one koji ne žele da stanu i posvete se jednoj osobi. Želje i potrebe, nemaju veze sa polom već sa vaspitanjem, odrastanjem, uverenjima… Muškarci i žene mogu da misle i teže ka istom, bez velikih razlika u potrebama.

Kada počnete da mislite da se partner udaljava od vas i zabrinete se zbog prisutnih, spoljnih razlika, pomislite na najveću ljudsku sličnost- potrebu da volimo i da budemo voljeni, da dane provodimo u radosti i sreći, sa što manje tuge i bola.

Jedno drugom budite podrška i ostanite i onda kada u životu “ne ide sve kao po loju”!

foto: freedigitalphotos.net