fbpx

Filmovi Milutina Petrovića u Gradu

 Svi oni koji radije biraju umetničke filmove i veruju da pank ipak nije umro, imaće jedinstvenu priliku da na velikom platnu pogledaju tri originalna ostvarenja kultnog reditelja Milutina Petrovića u KC Grad. Na repertoaru će se naći film „Zemlja istine, ljubavi i slobode“ 19. aprila, „Jug Jugoistok“ 26. aprila, i film „Petlja“ 2. maja 2015. godine.

Filmska trilogija Milutina Petrovića prodrmaće letargičnost domaće kulturne svakodnevnice, naročito poslednjim rediteljevim ostvarenjem “Petlja”, kao svojevrsnim pripadnikom novoosnovanog pokreta „GARAŽNI FILM”. „Petlja“ vizuelno istražuje fenomen erotike na filmu a kao pravi garažni film rađen je sa minimalnim finansijskim i tehničkim sredstvima i visokim stepenom autorske slobode stvaranja. Svoju premijeru imao je u okviru nacionalne selekcije na ovogodišnjem FEST-u, a budući da neće ići u uobičajnu distribuciju ovo će biti posebna projekcija za filmofile.

Ono što će posebno obradovati ljubitelje lika i dela beogradskog reditelja Milutina Petrovića, su i netipične tribine o tome gde ide filmska umetnost, da li je budućnost filma izašla iz bioskopa, koje će se održati u neformalnom razgovoru sa nagrađivanim umetnikom nakon svake projekcije.

More Stories
Otvorena je Rosa škola roditeljstva