Screen Shot 2017 06 14 at 09.55.11

Tropska šuma na točkovima

Jedan od najbitnijih elemenata koji olakšava svakodnevnicu građanima jeste savršeno organizovani prevoz, prema kojem vozovi, tramvaji, autobusi i metro stižu tačno prema planiranom rasporedu. Zamislite kada bi po vas došao autobus, u koji se uredno penjete, okrećete oko sebe i shvatite da ste u tropskoj šumi na točkovima?

Zahvaljujući cvetnom aranžeru Alfi Lin i dizajneru Ksao King Jing, jedan sasvim običan autobus u Taipeiu, je pretvoren u pravu pravcatu tropsku šumu na točkovima.

Svi putnicu već dve nedelje uživaju u cveću i drveću oko sebe. Sedišta su prekrivena mahovinom, a paprat se nalazi duž celog autobusa. Sve biljke koje se nalaze u autobusu su poreklom sa Tajavana i putnici mogu da osete miris leta i prirode.

Autobus saobraća duž Puta 203, prolazi pored pijace, hrama, muzeja umetnosti i bejzbol stadiona. Za to vreme, laganom vožnjom, autobus prevozi zadovoljne i oduševljene putnike.

Zašto je nastao autobus sa tropskom šumom?

Umetnici su istakli da je uvek potrebno uvesti malo magije u svetu. Taipei, glavni grad Tajvana je dom za preko dva i po miliona ljudi i svi oni koriste javni prevoz kako bi došli od tačke a do tačke b. Ulice su veoma uske a zgrade zbijene jedna uz drugu i to ponekad zna da bude veoma iscprljujuće za građane. Gubitak bliskosti sa prirodom je očigledan i brz, kada ste upućeni samo na posao i nemate vremena da odete u obližnji park. Upravo je ovo glavni razlog zašto su se udružili talentovani umetnici, kako bi zajedničkim snagama doveli prirodu na točkovima svojim građanima.

Nama se ovo ideja veoma dopada, možda neki talentovani pojedinac dobije ideju pa nešto slično napravi i u našem prenaseljenom gradu?