Supermen sa Filipina

Pripremila Janja Rešćanski

„Šta je ono što juri po ulici, nasmejava našu decu i nosi crveni triko?  Supermen!“ On nije brži od lokomotive i ne leti poput ptice, on je nežan i uvek nasmejan, Supermen sa Filipina!

Zahvaljujući plastičnoj hirurgiji,  tridesetpetogodišnji Filipinac Herbert Čavez, živi u koži pravog Supermena.

Od kad zna za sebe zaljubljen je u ovog superheroja. Od malena je sakupljao figurice, stripove, igračke i sve predmete posvećene Supermenu. Njegova kolekcija broji 5 000 raznih stvarčica sa likom njegove opsesije, a taj broj se svakim danom uvećava. Plan mu je da premaši 10 000, te da poseduje najbrojniju kolekciju na svetu.

Kaže da je njegova opsesija počela kada je bio sasvim mali i kada je prvi put gledao čuveni film o superheroju sa Kriptona. Poželeo je da i sam postane Klark Kent. Crveni kostim je lako nabavio. Poteškoću mu je stvarao izgled koji je bio azijatski. Želeo je da što vernije izgleda, te je počeo da troši bogatsvo na plastične operacije.

Do sada je uradio rekonstrukciju nosa, vilice, izbeljivao je ten, ugradio implante u lice i stomak, eliminisao salo liposukcijom…

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Na ukupno 19 operacija potrošio je 4 400 funti, što je veoma velika svota za prosečnog Filipinca.

Trenutno razmišlja da operativnim putem „poboljša“ donji stomak. Kako sam kaže, modeliraće sebe uz pomoć plastične hirurgije dokle god to bude moguće. Biti Supermen za njega nije samo san, već uloga, ne filmska nego životna, koju se trudi da što vernije glumi.

Redovno oblači svoj crveni kostim sa prepoznatljivim slovom S na grudima. Stavi želatin na kosu, popravi loknu na čelu i kreće u akciju. Filipinci se skupljaju na ulici kako bi ga gledali dok juri po blokovima između zgrada. Deca ga obožavaju i željno iščekuju da ga vide, zagrle i pričaju sa njim. Tako je postao prava atrakcija na ulicama Kalamba Sitija.

Za sebe kaže da se oseća kao superheroj kada uspe da donese osmehe na dečijim licima. To je njegov način da spašava svet. Misija mu je da širi pozitivnu energiju i uči ljude dobrim stvarima i lepim običajima. Pažnja mu vrlo prija i rado se slika sa svima. Uživa punim plućima u svom životu i telu Supermena, a uloga idola mladih mu je doživotni cilj.

Bizarno ili ne, ovaj mladi čovek je izabrao da glumi nekog drugog, superiornijeg od sebe i tako proživi svoj vek. Svakog dana se trudi da postane bolji i da izbegne svako zlo.

foto: YouTube screenshot