ID 10042934

Misterija poštanskog sandučeta

Pripremila Janja Rešćanski

Starinsko poštansko sanduče usred noći pojavilo se na fasadi starog mosta na reci Temzi. To ne bi bilo toliko čudno da ono nije postavljeno na vrlo nezgodnom mestu.

Seljani su se vrlo začudili kada su ugledali crveno poštansko sanduče postavljeno na kamenom stubu mosta, nešto više iznad nivoa vode. Nikom nije jasno kako je ono dospelo tu.

Čvrsto ušrafljeno po sredini nosača mosta, kao da se rugalo „Kraljevskoj pošti“. Do njega je skoro nemoguće doći. Pisma niko sa šetališta mosta ne može da ubaci u sanduče, a nije lako ni iz čamca. Kome je ono namenjeno i ko ga je i zašto baš tu postavio, pitanje je na koje ni meštani, a ni službenici lokalne pošte nemaju odgovor?!

Svi su zbunjeni ovom pojavom. Zabrinuti poštar slikao je ovo čudo i poslao medijima. Sam kaže da ne razume kako će on da prazni sanduče, jer mu plivanje nije u opisu posla, a ni pošta ne poseduje čamac.

Portparol  „Kraljevske pošte“ izjavio je da niko od zaposlenih ne zna kako se ovo sanduče pojavilo niti koja je njegova funkcija. Poznato je da je ono staro oko sto godina što još više pospešuje maštu.

Kako život monotono teče u ovom mirnom britanskom selu kraj Temze, događaj sa poštanskim sandučetom je „razmrdao“ i staro i mlado. Bilo je i onoga „a da nisu to vanzemaljci uradili?“ Spektakl za novine i tema za buduće lokalne  mitove i legende…

Neki misle da je u pitanju duh nestašne devojčice koji „progoni“ most. Drugi veruju u „skriveni znak“ poslat sa neba…

Najverovatnije je reč o projektu savremene ulične umetnosti. Čudno, ali ta mogućnost nikako nije „pala na pamet“, ni jednom od seljaka.

foto: digitalart at FreeDigitalPhotos.net