fbpx

Lopovi vole da kradu sir

Najpoželjnija namirnica

Pripremila Dragana Jovanović

Ne prođe ni dan bez naslova u medijima, a da nije opelješena neka prodavnica ili trafika, baš iza ugla vaše zgrade. Bilo da lopovi vole ili su primorani da kradu, sve se svodi na jedan cilj – krađu. A od svih mogućih namirnica lopovi najviše vole da maznu sir…

Život u pokretu, sve veće cene i manjak slobodnog vremena, pa samim tim i para nikako ne idu u prilog lopovima. Da li ste se ikada zapitali, dok ste listali štampu, o kojoj namirnici lopov sanja otvorenih očiju?

U slučaju da ste pomislili da lopovi kada kroče u radnju prvo skeniraju police sa alkoholnim pićem i da je to omiljeni proizvod koji vole da skembaju u sopstveni džep unutar jakne, prevarili ste se. Nedavna istraživanja su pokazala da lopovi najviše vole da kradu sir. Da li možete da zamislite? Da se razumemo, lopovu nije sveta ni jedna jedina namirnica koja strpiljivo čeka na rafu da bude kupljena. Međutim, prema istraživanjima, sir očigledno vapi sa skrivenom porukom da žarko želi da bude ukraden. Odmah iza sira, lopovi kradu i slatkiše, grickalice, meso..

Zanimljiv podatak jeste da je Indija zemlja sa najviše lopova i u kojoj se najviše krade, dok se na drugom skromnom mestu kotira Rusija.

Ovo može da bude i blaga opomena za Francuze, koji su poznati po izvrsnim sirevima, da budu u pripravnosti i da čuvaju svoje blago, jer je sir na ceni poput samog zlata.

Foto: publicdomainpictures

More Stories
Nick Cave i Franz Ferdinand na Szigetu