supermen najskuplji strip na svetu

Supermen – najskuplji strip na svetu

Kopija prvog broja stripa o Supermenu na aukciji!

Kopija ovog prvenca prodata je za neverovatnih 2, 16 miliona dolara i tako je Supermen postao najskuplji strip na svetu!

Davne 1932.godine rodio se jedan od najvećih ikona američke pop kulture. Stvorili su ga američki pisac naučne fantastike Džeri Sigel i kanadski crtač Džo Šuster. Šest godina kasnije, nastao je strip u izdanju Ekšn Komiks-a. Kopija ovog prvenca prodata je za neverovatnih 2, 16 miliona dolara i tako je Supermen postao najskuplji strip na svetu!

U godini izdanja, ovaj strip je mogao da se kupi po ceni od deset centi. Kada se kopija prvog broja Supermena pojavila na aukciji, početna cena bila je jedan dolar, a rezervna 900 000 dolara. Imena ponuđača ni kupca nisu saopštena javnosti. Nagađa se da je bivši vlasnik bio glumac Nikolas Kejdž, koji ga je kupio na aukciji 1997.godine za 150 000 dolara.

Smatra se da na svetu postoji svega stotinak sačuvanih kopija ovog raritetnog izdanja stripa o „čoveku od čelika”, koji nisu svi u dobrom stanju, stoga je i njegova ogromna cena potpuno opravdana.