Muzika na Metro način

Slušajte muziku u Windows Phone stilu

Iako je Android muzički plejer dovoljno dobar, mora se priznati da je Metro stil, po kome je Windows Phone prepoznatljiv, veoma upotrebljiv. Otud potreba da se kreira Android muzički plejer sa novim dizajnom.

Windows Phone krasi Metro korisnički interfejs koji je po mnogima jedina dobra stvar na Microsoft-ovoj mobilnoj platformi. Samim tim, to se odnosi i na sve aplikacije koje koriste ovaj stil upotrebe. Među njima, jedna od najkorisnijih aplikacija jeste audio i video plejer. Sa druge strane, Android je karakterističan po svojim mogućnostima prilagođavanja potrebama korisnika, što je stvorilo dovoljno prostora za krajnji proizvod. Tako je kreiran multimedijalni plejer “ZPlayer” – audio i video Android aplikacija nalik na Windows Phone pandan.

AlbumiPesma

Već na prvi pogled, vidi se da ovo nije puka kopija, kao što je možda očekivano, ali logika upotrebe je ista – Metro stil. Upotreba je kao i kod “originala” vrlo jednostavna – između opcija “skrolujete” levo ili desno, a između muzičkih i video fajlova birate “skrolovanjem” gore ili dole. I to je to.

Za razliku od “originala”, činilo nam se tokom testa da sama aplikacija bolje radi i izgleda na Android telefonu. Možda je to samo subjektivni utisak, ali u svakom slučaju je to pohvala za kreatora aplikacije. Osim jednostavnosti, ova aplikacija vam omogućava da svoje muzičke fajlove dopunite i slikama albuma koji nedostaju, putem last.fm servisa. Pored muzike i video fajlova, ova aplikacija vam omogućava da preslušavate “podcast” zapise ali i Internet radio stanice putem “Shoutcast” servisa. I ako ste baš zainteresovani, postoji i top lista – najslušaniji izvođači, najslušanije numere i koga slušaoci najviše vole. U podešavanjima, možete podesiti koje će boja biti tematska za aplikaciju, da li će aplikacija prekriti ceo ekran radi boljeg ugođaja kao i kako će se plejer ponašati ukoliko isključite ili uključite slušalice.

Podešavanja ZPlayer-aPesme

Iako vrlo jednostavna aplikacija, “ZPlayer” je plejer koji toplo preporučujemo svima zbog svoje upotrebljivosti. Kada imate Android telefon, uvek vam zatreba jedan jednostavan dodatni multimedijalni plejer. “ZPlayer” je najozbiljniji kandidat da bude taj. Iako plejer nije besplatan, možete ga preuzeti sa Google Play-a uz minimalnu doplatu.