ID 10029020

Zahvaljujući Dr Hausu spašen pacijent u Nemačkoj

Ko je rekao da nemamo koristi od toga što provodimo slobodno vreme uz omiljenu TV seriju? Zahvaljujući seriji “Dr Haus”, koju je pomno pratio nemački lekar iz Berlina, spašen je jedan pacijent sa atipičnim simptomima bolesti.

Nemački pacijent je dugo bio misterija za lekare, jer je imao neuobičajene simptome i nikako nisu uspevali da uspostave pravu dijagnozu. Simptomi su se javljali u vidu visoke temperature, gubitka vida i i sluha i pacijentu su bile otečene limfne žlezde.

Izvesni doktor Jirgen Šefer je uspostavio pravu dijagnozu pacijenta već posle pet minuta nakon što ga je pregledao. Doktor je objasnio da su ga simptomi pacijenta odmah podsetili na slučaj jedne od epizode popularne serije, u kojoj doktor Haus otkriva da bolesnik ima trovanje kobaltom.

Doktor Jirgen je vođen idejom proverio nivo kobalta u krvi pacijenta jer je saznao da je pacijentu ugrađen veštački kuk. Saznali su da su fragmenti starog pomagala ispuštali otrovnu supstancu u krvotok pacijenta nakon čega mu je pozlilo i zbog toga je i dobio srčani udar.

Posle uspešene opracije pacijent se oporavlja a doktor Jirgen Šefer je dobio novi nadimak – nemački doktor Haus. Bravo za doktore!

 foto: freedigitalphotos.net