pronadjen nož Džeka Trboseka

Pronađen nož Džeka Trboseka

Nemilosrdni ubica

Britanski mediji su nedavno objavili vest koja je poprilično uzburkala javnost, tim pre što se tiče ozloglašenog ubice Džeka Trboseka. Naime, stručnjaci veruju da su pronašli nož pomoću kojeg je nemilosrdni ubica ubijao prostitutke tokom 1888. godine…

Nož koji je pronađen u zaostavštini Ser Džona, koji je inače bio poznat kao hirurg Kraljice Viktorije, veruje se da je pripadao samom Džeku Trboseku. Inače, dugo se sumnjalo da je sam Ser Džon bio nemilosrdni ubica, a i dan danas priča je ostala ista.

I sam Ser Džonov daleki nećak Toni Vilijams je izjavio da duboko veruje i činjenicu da je njegov rođak Ser Džon u stvari bio Džek Trbosek i da je nožem preklao pet prostitutki koji su se zatekle na ulicama mračnog Londona 1888. godine. Toni je izjavio da osoba koja je bila u stanju da napravi savršene rezove na telima svojih žrtava nije mogao da bude niko drugi do izvrstan hirurg, a opet svi tragovi vode ka hirurgu Kraljice Viktorije.

Patalozi su objasnili da je isti nož korišćen u svim ubistvima. Takođe, nož za koji se sumnja da je pripadao ubici je dugačak oko petnaestak cenimetara i po izgledu verno podseća na hiruruške elemente koji su korišćeni prilikom intervencija.

Današnji forenzičari su objasnili kako je Džek Trbosek imao sreće da ne bude uhvaćen od strane zakona. Njegove metode su bile da iskoristi gužvu na ulicama i odabere nesrećnu žrtvu. Već znamo kako se situacija odvijala nakon toga.

Foto: Tijana Janković