leti leti papirni avion

Leti, leti…papirni avion

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Besplatne igrice

Još dok smo mali, privlače nas ptice i njihova sposobnost da budu gore, na nebu. I mi bismo da poletimo za njima, ali nas naša priroda sputava. A tada na scenu stupaju avioni.

I to ne bilo kakvi. Jedna od naših prvih igračaka, koja može nastati u par trenutaka je papirni avion. Dovoljan je jedan A5 ili A4 papir, i uz malo umeća, može se napraviti nekoliko tipova aviona – preko ultra supersoničnih do onih koji imaju sposobnost da lebde i prelaze veće razdaljine.

Kako god da izgledaju, uvek su se poštovale veštine pravljenja aviona od papira koji i na laganom vetru, mogu dugo leteti i zaokupljivati našu pažnju.
Kako je sada hladno vreme, papirni avioni bi leteli kratko bez obzira na stil izrade. Ali bez obzira na to, možete se malo zabaviti sa virtuelnim papirnim avionima koji nose poruku Deda Mrazu.

Jedna od mini igrica koje za tematiku imaju novogodišnji period je i „Flight”. Igrica je besplatna i sve što vam je potrebno da se zaigrate je pristup internetu (što već imate čim čitate ove redove), neki od popularnih pretraživača interneta i već instalirana poslednja verzija Fleš plejera.

Flight3

Sama igra se igra pomoću miša i tastature (tasteri gore-dole-levo-desno). Upotrebom miša, avion se „baca” a tastaturom se podešava nagib „kljuna”. Poenta igre je poslati poruku Deda Mrazu. Ali tu je i zaplet – avion nije leteo kako treba, pa poruka mora putovati preko Pariza, Egipta pa sve do Japana i na kraju do Finske. Usputno, skupljate zvezdice koje vam donose novac, papirne labudove koji vam povećavaju vrednost zvezdica, zlatne zvedice koje vas katapultiraju… Naravno, na skupljeni novac, dodaje se i razdaljina koju ste prešli u jednom bacanju. Za taj novac, kupujete unapređenja za vaš papirni avion kako bi on još bolje leteo.
Igra je veoma zarazna i držaće vas prikovane uz računar dok je ne završite iako postoji da sačuvate vašu poslednju lokaciju.

Flight2

Ukoliko ste zadovoljni rezultatom, možete ga i podeliti sa vašim prijateljima i na taj način napraviti malo, ali interesantno takmičenje. Koje će verovatno rezultovati organizovanjem „pravog” turnira u pravljenju i bacanju papirnih aviona.

Uživajte!