ringbow 730

Ringbow – novi način igranja

Još više uživanja u igranju

Da li je to prsten? Da li je to džojstik? Da li je to samo nepotrebni dodatak za Gikove? Predstavljamo Ringbow – novi pristup kontroli vašeg pametnog uređaja.

U poslednjih nekoliko meseci traje ekspanzija igara prilagođenih ekranima i mogućnostima prenosnih (mobilnih) uređaja. Bilo da koristite telefon ili tablet, igrice koje trenutno igrate ponekad izgledaju bolje nego na kompjuteru. Ipak, samo igranje tih igara nije baš “najsrećnije” rešeno. Za sada, uglavnom se koriste kontrole na samom ekranu – virtuelni tasteri i džojstik.

Na prvom mestu, ovi virtuelni tasteri zauzimaju priličan prostor na samom ekranu, pa se scene u igri skoro i ne vide. Druga negativna strana jeste posledica konstantnog igranja ali i zahtevnosti same igre – uređaj se veoma zagreva. Ovo zagrevanje može dovesti da vam se prsti osećaju nelagodno prilikom kontrolisanja same igre, što umanjuje užitak koji očekujete. Rešenje za ove negativne strane Sony (Ericsson) je pokušao da reši sa svojim Xperia Play Android telefonom. Ipak, ovo rešenje se nije “primilo” na tržištu u velikoj meri.

Moguće rešenje stiže u obliku projekta Ringbow – kombinacija prstena i malog džojstika. Ideja iza ovog inovativnog proizvoda jeste da nije dovoljno samo da se koristi ekran za igranje igrica već se deo funkcija može preneti i na džojstik. Uz taster u obliku D-pad-a sa devet pravaca kontrole, ovaj džojstik nudi mnogo u tako malom pakovanju. Povezuje se sa vašim uređajem preko Bluetooth veze a može neprekidno raditi od četiri do šest sati. S obzirom na osnovnu upotrebnu vrednost, trajanje baterije i nije tako loše. Pored upotrebe u igricama, predviđeno je da ovaj mini-džojstik koristite i kada pretražujete Internet, da zameni daljinski upravljač za vaš Android TV uređaj, pa čak i za kontrolu poziva dok vozite. Nove funkcije se očekuju u periodu nakon zvaničnog pojavljivanja samog proizvoda jer je razvojni kod već dostupan za programere a ostaje samo da dođu do pravog uređaja na kome će testirati svoje programersko umeće.

Sam projekat je u poodmakloj fazi i trenutno se prikupljaju sredstva za prvu seriju proizvoda. Iako je potrebna cifra od 100.000 USD za realizaciju projekta prilično visoka, dizajneri ovog dodatka su već prikupili tri četvrtine potrebnog novca. Ostalo im je još par nedelja da prikupe nedostajući deo, ali sudeći po interesovanju, izgleda da će uspeti. Bila bi šteta da ne uspeju jer su prototip uređaji pokazali da je ideja izvodljiva.

Ukoliko želite da i vi pomognete ovaj projekat, više informacija o tome možete pogledati na KickStarter.com sajtu.