diablo 3 konacno

Diablo 3 – konačno

Još samo malo…

Dugo očekivani nastavak jedne od najpopularnijih RPG igrica svih vremena je uskoro pred nama. Trenutno je dostupna beta verzija za Windows i Mac kompjutere. Da li je vredan naše pažnje?

Kada se poslednjih godina spomene reč Diablo, malo ljudi (ne računajući Meksiko) neće pomisliti na jedan od najpopularnijih RPG (role-playing game) serijala. Iako je Blizzardov “World of Warcraft” postao njihova lična karta i preokupacija mnogih igrača širom sveta, bez obzira na njihove godine, nastavak Diablo serijala se uvek isčekivao. Najavljen je pre skoro četiri godine i od tada se priča o njemu.

Svet u kome se priča iz prva dva dela odvijala, način na koji je mehanika igre funkcionisala, sama priča oko prva dva dela, ali i atmosfera bili su dovoljni da oduševe sve one koji su ikada kreirali svog “lika” i okušali se barem u prvom nivou jednog od dva dela. Naravno, ovakav utisak se očekuje od novog, trećeg dela. Da bismo proverili da li je tako i da li su programeri i dizajneri uspeli da nastave tamo gde se stalo u drugom nastavku, potrebno je da se ponovo vratimo u taj svet. Po informacijama iz Blizzarda, možemo očekivati dosta unapređenja u poređenju sa prethodnikom.

Beta verzija, koja je dostupna za besplatno preuzimanje sa Interneta, radi na Windows i Mac platformi. Po zvaničnim informacijama, preporučena konfiguracija se sastoji od minimalno Core2Duo 2.4 GHz, 2 GB RAM memorije i grafičke kartice od 512 MB grafičke memorije. Po ovome, konfiguracije na kojima se igrala “dvojka” će se teško ili uopšte neće izboriti sa novim nastavkom. Ali ukoliko ste skorije kupovali neki kompjuter, ova specifikacija je verovatno ispunjena.

Što se tiče igrivosti, programeri su je opisali na vrlo jednostavan način – “ukoliko znate da klikćete mišem, znate da igrate Diablo naslove”.

Diablo III je već dostupan za naručivanje, a zvanična prodaja je najavljena za 15. maj. Tada će zaživeti i online serveri za igranje u timovima i protiv drugih igrača na Internetu. Što se tiče onih igrača koji više vole da igraju sami i da prate originalnu priču, môd za jednog igrača je tu. Ipak, Internet veza je i u ovom môdu neophodna, ali samo za aktivaciju/proveru licence.

U svakom slučaju, s obzirom na četiri godine koje su prošle od najave, ne bi trebalo više čekati da se proveri da li je to vreme utrošeno kvalitetno – testirajmo beta verziju!

Uživajte u kompilaciji najboljih trejlera za novi Diablo III (traje malo duže) video

Ilustracija: Blizzard – Diablo III