LookerWeekly blog ilustracija
LookerWeekly blog ilustracija

Blago našim „muškima“!

Čitam strani, vrlo poznat ženski magazin, onako, da vidim šta to „one“ preko kažu, ima li kakvih novotarija po pitanju muško –ženskih odnosa. Ko će znati šta se sve novo može desiti preko „bare“, taman posla da nisam u toku. Listam tako i privuče mi pažnju naslov „Nekoliko stvari zbog kojih bi ga obavezno trebalo šutnuti“…

Počnem da čitam i nešto mi tu baš nije bilo najjasnije. Čitateljke su tvitovale i opanjkavale svoje bivše frajere, toliko detaljno, da su mi obrazi goreli od stida. Jedna kaže: „Jednom me je poveo da upoznam njegovu baku, a onda sam skontala da se oni non-stop maze! Odmah sam ga ostavila, eno mu baka, pa neka ga mazi!“ Druga je pisala kako njen dečko ne može da zaspi dok ga mama ne ušuška i poljubi za laku noć! Treća se žalila da joj je svekrva zavirivala u veš, a svom sinčiću je redovno kupovala kondome! Slažem se, što nije uredu, nije! Ah, te mame…

Skoro sve su navele da njihove momke mame bude za posao, često im kuvaju i peglaju veš. Par njih je navelo da su im momci prosto zaboravili da sapšte kako imaju decu. Mnoge su se žalile da im momci nisu poklanjali pažnju jer mnogo rade. Na listu za obavezno raskidanje našli su se i oni koji nemaju „herca“ da skaču sa bandžia?! Plašljivi i nežni (sklon alergijama na polen) su na crnoj listi, odmah do muškaraca koji umesto sočiva nose naočare! Verujte mi da je bilo i muškaraca u rubrici „ne nikako“ koji su nosili potkošulju ispod svilene košulje! Jednom nesretnom mladiću bilo je zamereno što se fino poneo pred siledžijom, a drugom što puno pije domaću limunadu! Par devojaka je reklo da su svog dečka ostavile jer je imao lepšu kožu od njih! Neke su mrzele kada ih momak zove više od tri puta na dan i obasipa ih pažnjom preko SMS-a i Fejsbuka! Kažu i da je teško sa uspešnim muškarcem.

Nije mi bilo najjasnije koja kategorija muškaraca je poželjna? Ništa im ne valja… Neće pažljive, neće mazne, sa lepom kožom, to za razmažene i razumem, ali koji muškarac nije razmažen, pitam vas ja? Sve traže dlake u jajetu, a zar ne bi trebalo da je obrnuto?

Čudno mi je sve to… Ni jedna nije navela svog muškarca kao poželjnog ljubavnika koji ih vara, maltretira, emocionalno zlostavlja, previše pije, redovno duva… Ništa od tog! Ni reči! Samo mama, baba i mnogo kritike o njihovom infatilnom stavu prema svetu, životu i ljubavi.

Šta da pomislim sem „blago vama“ američke cure! Da se u Srbiji sprovede ovakvo istraživanje, slika bi bila potpuno drugačija! Kod nas devojke praštaju sve, tačnije skoro sve! Moja baba mi je jednom rekla: „Nije bitno dete da li treska i hita stvari, bitno da je uveče veseo!“ Što bi Duško Radović rekao: „Kakav je to muškarac ako ne pravi promaju u kući?“ Ja sam poslušala babu…jest da mi malo duva promaja, ali bar je puna kuća smeha!