Zapaliću grad – Android igrica

Posle ljutih ptica, u grad stiže ljuta aždaja

Update – ova aplikacija nije više dostupna na Google Play prodavnici.

Na mobilnim telefonima, uglavnom ćete pronaći male igrice koje možete da igrate s vremena na vreme, kada pravite pauzu u svojim obavezama. Ljute ptice (Angry birds) nas i dalje oduševljavaju, ali nova životinja je u gradu – aždaja. I ima samo jedan cilj – da sruši sve pred sobom.

Glavni junak ove igrice je ljuta mala aždaja koja je tek došla na svet. Samo što je izašla iz svog jajeta, shvata da je sama, jer su ljudi odveli njene roditelje. Sa takvim saznanjem, kreće prema gradovima u kojima žive ljudi, imajući na umu samo jedan cilj – da zapali i sruši sve pred sobom kako bi se osvetila.

Igrica je kreirana na sličnom principu kao i pomenuti “Angry birds” – sa leve strane se nalazi aždaja koja bljuje vatrene lopte, a na desnoj strani se nalaze ciljevi – zgrade koje bi trebalo uništiti. Iako je koncept i način igranja jednostavan, to nimalo ne olakšava prelazak na sledeći nivo. Priča se sastoji od dva poglavlja, “noć” i “zora”, sa ukupno osamdeset nivoa koji će vas zabaviti na duže staze.

U zavisnosti od količine uništenja, vremena koje ste proveli uništavajući gradove i načina na koji ste do tog uništenja doveli, na kraju nivoa dobijate određeni broj poena na osnovu kog dobijate i medalju kao ocenu kvaliteta prelaska nivoa. Očekivano, u pitanju su bronzana, srebrna i zlatna medalja. Nakon prelaska svakog nivoa, vaš napredak ostaje sačuvan, pa samim tim niste u obavezi da celu igricu završite u jednom dahu.

Posebno “poglavlje” predstavlja mogućnost konstantne borbe sa ljudskim naoružanjem koje se nameračilo na “našu” aždaju. Poenta ovog dela igrice je pokažete koliko brzo i koliko dugo se možete suočavati sa konstantnim talasima helihoptera, aviona, tenkova. U suštini, ovaj deo predstavlja nivo bez kraja.

Sama igra je sjajan način da se opustite i skrenete misli sa trenutnih briga i obaveza i pored tamne, ali simpatične strip grafike.

Igru možete preuzeti sa Android Market-a. Dostupna je i za iPhone.