Nordeus UX Meetup Lecture 1407 web poster

Prijavite se za Nordeusov UX meetup u Novoj Iskri!

 

Kompanija Nordeus, u saradnji sa Novom Iskrom, 14. jula organizuje UI/UX meetup sa dizajn timom koji je zaslužan za razvoj korisničkog iskustva za potrebe najpoznatije online fudbal-menadžer igre “Top Eleven». Dizajneri Mladen Marković i Ivan Gošić će sa učesnicima podeliti iskustva i probleme sa kojima se svakodnevno susreću, a za događaj je neophodno prijavljivanje putam sajta Nove Iskre do 12. jula.

Nova Iskra u okviru redovnog programa predstavlja meetup sa UI/UX dizajn timom Nordeusa, višestruko nagrađivane srpske kompanije koja se bavi razvojem online igara, koja stoji iza prve cross-platform igre na svetu i najuspešnije fudbal-menadžer igre za mobilne uređaje svih vremena. Događaj čiji je glavni segment predavanje Designing UX in Top Eleven predstaviće razvoj korisničkog iskustva kroz razgovor sa dvojicom članlova Nordeus UI/UX dizajn tima iz Beograda – Mladenom Markovićem i Ivanom Gošićem.

Top Eleven je najuspešnija online fudbal-menadžer igra za mobilne uređaje svih vremena, sa preko 140 miliona registrovanih korisnika širom sveta. U prethodnoj godini, uslovljeni velikim brojem korisnika, Nordeusov UI/UX dizajn tim je usavršio korisnički doživljaj kroz inovativni i jedinstveni način komuniciranja sa korisnicima. Mladen i Ivan će sa svim učesnicima meetupa podeliti iskustvo razvoja ovog aspekta igre, kroz stalna testiranja, praćenje procesa i probleme sa kojima se susreću. Pokušaće da objasne načine na koje dolaze do rešenja, koja su nedavno objavljena u sklopu poboljšanja funkcionalnosti same igre.

Mladen Marković je dizajner igara sa više od četiri godine iskustva na tržištu besplatnih igara. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, nakon kojeg počinje da radi u kompaniji Nordeus kao test inženjer. Kroz iskustva u testiranju aplikacije prepoznao je važnost usavršavanja komunikacije sa igračima što ga je dovelo do prekvalifikacije ka game/UX dizajnu kroz kreiranje iskustva igrača u Top Eleven-u. Ivan Gošić je multidisciplinarni UI/UX dizajner sa više od deset godina iskustva u dizajnu u interfejsa, interaktivnog dizajna, brendinga i animacije. Tokom ovih godina je radio za visokoprofilisane kompanije u internet industriji u nekoliko evropskih zemalja kao što su Češka, Mađarska i Austrija. U Nordeusu radi na poziciji senior UI/UX dizajnera i već godinu dana je član Top Eleven tima.

Svi zainteresovani za učešće se mogu prijaviti do 12. jula u 23.59 h putem formulara. Broj mesta je ograničen, a nakon predavanja i razgovora svi učesnici su pozvani da se pridruže koktelu na terasi Nove Iskre.

Sa sedištem u Beogradu i kancelarijama u Londonu i Dablinu. Nordeus je od tri osnivača 2010. godine porastao u snažnog lidera u oblasti mobile gaming-a, sa oko 160 zaposlenih. Sve zaposlene vezuje ista strast, a to je da kroz timski rad kreiraju igre koje će biti zabavne kako za igranje tako i za stvaranje, povezati i svet i trajati godinama.

Nordeusov meetup sa Top Eleven timom pod nazivom Designing UX in Top Eleven  biće održan u četvrtak, 14. jula, od 18 do 20 h.