GSS 1

Više od 500 planinara na planini Jastrebac 

Početak jula rezervisan je za „Dane planinara Srbije“, tradicionalno okupljanje planinara iz čitave zemlje. Ove godine je od 1. do 3. jula održana manifestacija pod sloganom „Jastrebac – zeleno srce Srbije“, s obzirom na to da je ova planina najšumovitija u Srbiji.

O bezbednosti učesnika brinuli su, kao i svake godine, spasioci Gorske službe spasavanja Srbije. Imajući u vidu značaj pouzdane komunikacije, Telenor Srbija, kao dugoročni partner GSS-a, obezbedio je kvalitetnu mrežu i brzi internet svuda gde postoji signal za mobilni telefon. Za pomoć, planinarima je na raspolaganju bio dobro poznati broj telefona 063/466466. Težih povreda na sreću nije bilo a učesnici su se uglavnom žalili na lakše povrede karakteristične za  duge alpinističke ture.

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Planinarski klub „Jastrebac“ iz Kruševca, pod pokroviteljstvom Planinarskog saveza Srbije, organizovao je  svakodnevne pešačke ture za oko 500 planinara. Održano je i planinarsko-orijentaciono takmičenje za prvenstvo Srbije, takmičenje u sve popularnijem planinskom trčanju, „Jastrebački treking kup“, kao i tehnički dan Službe planinarskih vodiča.